Kalniečių parke – smalsumą žadinantys objektai | kl.lt

KALNIEČIŲ PARKE – SMALSUMĄ ŽADINANTYS OBJEKTAI

Kauniečių dėmesį patraukė Kalniečių parke įrengiami balti suoliukai. Praeiviai svarstė, kodėl iki jų neveda takeliai, o suolelių vidurys – tuščiaviduris. Paaiškėjo, kad čia bus įrengti šviečiantys suoliukai.

"Kauno diena" sulaukė susidomėjusių skaitytojų klausimų, kas  daroma Kalniečių parke. Kauniečiai tikino, kad praeidami matė baltus objektus. Vieniems jie priminė suoliukus su tuščiavidure talpykla, kiti šmaikštavo, kad į parką nusileido ateivių lėkštės.

"Abejoju, kad šitie objektai bus skirti naujiems želdiniams. Matyti, kad aplink juos kasinėta, tai gal kokie laidai eis ar vamzdžiai. Kol kas sudėtinga pasakyti, kas čia bus. Klausiau ir kitų, bet ir jie tik pečiais gūžčiojo ir nesupratę žiūrėjo į tuos baltus daiktus", – svarstė Savanorių prospekte, visai šalia Kalniečių parko, žygiavęs Andrius.

Dienraštis pasidomėjo, kas šioje vietoje bus daroma, ir paaiškėjo, kad kaip tik šiuo metu Kalniečių parke įrengiamas dar vienas programos "Kauno akcentai" objektas. Parke prisėsti kvies šviečiantys suoliukai. Projektą įgyvendino dizaino studijos "ID White" dizaineriai Renatas Šukys ir Karolis Kasikauskas, suteikę projektui "Bench+" pavadinimą.

Numatytos trys zonos, kur bus sumontuota dvidešimt šviečiančių suoliukų-vazonų.

"Šiuo metu su Kauno miesto savivaldybe yra suderintas projektas tik dėl Kalniečių parko. Numatytos trys zonos, kur bus sumontuota 20 šviečiančių suoliukų-vazonų. Kaip žinome, buvo paskelbtas savivaldybės konkursas "Kauno akcentai". Vienas iš pagrindinių konkurso tikslų – suteikti Kauno viešosioms erdvėms kuo daugiau patrauklumo, tad ir kilo idėja, kad būsimas objektas turi būti su parkams būdingomis funkcijomis ir patrauklus kaip šiuolaikinio dizaino sprendimas", – apie sumanymą pasakojo idėjos autoriai.

"ID White" studijos atstovai tikino, kad suoliukai išlieti iš specialios medžiagos, tačiau Lietuvoje su tokia technologija dizaino objektai, skirti viešoms erdvėms, buvo gaminami pirmą kartą, todėl įgyvendinimas užtruko daug ilgiau, negu buvo numatyta.

"Suoliukai švies suprogramuota RGB (kintančių spalvų) šviesa. Numatyti želdiniai – šiandien populiarios smilgų rūšys", – sakė idėjos sumanytojai.

GALERIJA

  • Dizainas: plastikinio suoliuko viduryje augs želdiniai.
  • Idėja: Kalniečių parke atsiras šviečiantys suoliukai.
Laimučio Brundzos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

TAIP

VAIKAMS LABAI SMAGU--ATSISĖDA ANT VIENOKIOS SPALVOS,PO TO SUŽIBA KITA ,TAIGI TAM,KAD NETAPTUM SUVAIKĖJUSIU SENIU,BŪK VISU KUO BESIŽAVINTIS VAIKAS.V,R.

justas

taipir metomi vejais miesto pinigai.Idomu kas vaiksto sutemus po parka ir grozysi pasibaisetinais, zemo lygio sedevrais.TAIP IR PUCIA DUMUS I AKIS,,KAD ZMONES NEMATYTU, KAIP ''KAUNAS TVARKOSI'' SU VISVALDU PRIESAKY....justas

...

Šiaip, suoleliai skirti sėdėt, o ne šviest... o jei jau taip norit išsidirbinėt, tai dar ant jų skyles išgręžkit ir prie kanaizacijos prijunkit - kodėl patobulintiems suoleliams tuo pačiu ir unitazais nepabūt.. :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS