Kapinėse Kaune – ne kasdienis lankytojų srautas | kl.lt

KAPINĖSE KAUNE – NE KASDIENIS LANKYTOJŲ SRAUTAS

Šeštadienį nuo ankstaus ryto kapinių prieigose – intensyvus automobilių judėjimas. Motinos dienos išvakarės – laikotarpis, kai grąžinami ir tvarkomi per žiemos mėnesius papilkėję kapai.

Šalia visų kapinių Kaune nusitiesė margos eilės prekystalių su puokštėmis, vainikais, žiedais, žvakutėmis.

„Ieškau ne greitai nuvystančių žiedų, bet sodinimui tinkamų daugiamečių gėlių. Jau kelerius metus tokiomis gėlėmis mamos kapą puošiame būtent prieš pat Motinos dieną“, – sakė Petrašiūnų kapinėse prie artimųjų palaidojimo vietos besidarbavusi Irena.

Gerokai padidėjus kapinių lankytojų srautui, papildomų rūpedsčių tenka aplinkos tvarkytojams, nes prie konteinerių susikaupia daug atliekų.

Artėjant Motinos dienai – kapinėse Kaune padidėjęs žmonių srautas

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Tam esame pasiruošę. Pastarosiomis dienomis, kai lankytojų srautas daug intensyvesnis, atliekos iš konteinerių išvežamos kiekvieną rytą“, – „Kauno dienai“ sakė Eigilių kapinių prižiūrėtoja Rasuolė Ratkevičienė.

Pasak jos, nors automobilių srautas į Eigulių kapinių prieigas – didelis, tačiau rimtesnių spūsčių pavyko išvengti.

„Prie Eigulių kapinių, viršutinėje ir apatinėje teritorijose, yra kelios automobilių stovėjimo aikštelės, todėl vietos transporto priemonėms palikti pakanka“, – patikino prižiūrėtoja.

Panašiais pastebėjimais dalijosi ir Seniavos kapinių prižiūrėtojas Marijus Tulauskas. Jo tvirtinimu, nors kapinių lankytojų ypač daug, tačiau tai netrikdo kapinių rimties ir tvarkos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vika

Kaip visada, raso komentarus perskaite gal tik antraste? "Juk rozes dar nezydi, apie kokius ziedus cia kalbama..." O kalbama apie tai, kad atnesus ant kapu geliu, siuo atveju roziu, jas nueda stirnos ir lieka tik kotu stagarai be ziedu! Taip kad pirma perskaitykite straipsni,o tada "stebekites" kokios rozes be ziedu!l

Vika

Nemaciau prie Eiguliu kapu, bent jau apacioje, jokiu stovejimo aiksteliu. Ten ,kur buvo Covid patikros palapines, jos tebestovi ir ivaziuoti nebuvo galima, nors patikros jau neveikia. Siek tiek stovejimo vietu buvo palei kapiniu tvora ir prie kairio ivaziavimo ant kalno. Stebejomes, kodel neparuosta stovejimui buv. kempingo vieta ir paliktos patikru palapines. Ten,aisku , ir anksciau nebuvo stovejimo aiksteles, bet per tokias sventes, buv o galima pasistatyti masina.

Senole

Labiausiai mylimos tylincios mamos..Senu mamu namuose antpludzio nera. Skamba telefonas.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS