Per karantiną Kauno taryba posėdžių neatšaukia | kl.lt

PER KARANTINĄ KAUNO TARYBA POSĖDŽIŲ NEATŠAUKIA

Praėjo pirmoji karantino savaitė. Dalis renginių buvo atšaukti, žmonėms nuolat kartojama nesiburti ir kuo mažiau su kitais asmenimis būti uždarose patalpose. Tačiau antradienį Kauno taryba vis dėlto rinksis į posėdį, tik pašaliniai asmenys į salę nebus įleisti.

Antradienį miesto taryba rinksis į posėdį spręs svarbius Kauno klausimus. Savivaldybės atstovai „Kauno dienai“ aiškino, kad posėdžio metu salėje bus tik tarybos nariai, o gyventojai posėdį galės stebėti nuotoliniu būdu.

„Kauno savivaldybė ėmėsi iniciatyvos ir pasiruošimo darbų, kad tiek tarybos, tiek komitetų posėdžiai vyktų nuotoliniu būdu. Tačiau Seime prieš keletą dienų buvo priimtos LR Vietos savivaldos įstatymo pataisos, kuriose numatoma, kad posėdžius nuotoliniu būdu organizuoti bus galima tik dėl labai siauro klausimų sąrašo.

Pagal šią pataisą, nuotoliniu būdu nebūtų galima balsuoti klausimais, kuriuos taryba pagal aukštesnius teisės aktus privalo priimti arba už tuos projektus, kurie reikalingi užtikrinti socialinę gerovę pažeidžiamiesiems miestiečiams“, – aiškino Kauno vicemeras Mantas Jurgutis, pridūręs, jog kovo 24-osios dienos tarybos darbotvarkėje numatyta visa eilė klausimų, kuriuose taryba privalės išreikšti savo poziciją.

Tiesa, pašnekovas nepaaiškino, kaip bus užtikrintas rekomenduojamas 1-2 metrų atstumas tarp žmonių, mat Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje, kurioje paprastai vyksta miesto tarybos posėdžiai, mikrofonai įrengti tik tose vietose, kuriose sėdi politikai. Vietose ties įėjimu, mikrofonų nėra, tad jei čia atsisėstų dalis tarybos narių tam, kad būtų išlaikytas atstumas, tuomet kiti kolegos jų paprasčiausiai negirdėtų. O sėdint įprastose vietose, atstumai tikrai nebus išlaikomi.

Posėdyje galės dalyvauti tik Kauno tarybos nariai, kurie gerai jaučiasi ir neprivalo saviizoliuotis.

M.Jurgitis tikino, kad posėdžiams skirta salė bus tinkamai paruošta, tad bus kiek įmanoma užtikrinti atstumus tarp miesto politikų. Nebus pamiršta ir dezinfekcija, kuri tiesiog būtina šiuo laikotarpiu.

„Žinoma, imsimės visų apsaugos priemonių ir Vyriausybės atstovo pateiktų rekomendacijų: dezinfekcija, atstumų laikymasis. Posėdyje galės dalyvauti tik Kauno tarybos nariai, kurie gerai jaučiasi ir neprivalo saviizoliuotis. Posėdyje negalės dalyvauti jokie pašaliniai asmenys. Tiesa, gyventojai tarybos posėdį stebėti, kaip ir visuomet, galės internetu“, – pažymėjo mero pavaduotojas.

Įprastai tarybos posėdžiai trunka maždaug 1,5 val. Jei daugelyje klausimų miesto valdžia ras greitus atsakymus, gali būti, jog posėdis pasibaigs ir per valandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

,,,

'Korona' Krabo bijo kad ir jos jis nuo laiptų be turėklų nenuleistų.

hmm

Krabas galvoja, kad Korona jo bijo, kaip jo padlaižiai.

na

šaunuoliai jie su virusu sutartį sudarė, kad jie nepaliečiami.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS