Karantino viražai: Kaune bedarbių skaičius vis dar auga | kl.lt

KARANTINO VIRAŽAI: KAUNE BEDARBIŲ SKAIČIUS VIS DAR AUGA

Nedarbo rodiklis praėjusį mėnesį Kauno mieste paaugo nuo 10,4 proc. balandžio pradžioje iki 11,8 proc. gegužės 1-osios duomenimis, rajone – nuo 8,7 iki 9,8 proc.

Duomenis skelbianti Užimtumo tarnyba (UT) primena, kad visoje Kauno apskrityje praėjusį mėnesį darbo neturinčių asmenų padaugėjo 6318.

Daugiausiai bedarbių sąrašuose, prasidedant gegužei, buvo Kauno mieste – 20570. Per balandį įsidarbinti pavyko 957 šio miesto gyventojams. Tuo pačiu Kauno rajone balandis darbo vietos suradimo prasme buvo sėkmingas 250 gyventojų, o mėnesio pabaigoje buvo 6014 Užimtumo tarnyboje registruotų šio rajono gyventojų.

Didžiausias nedarbo rodiklis iš Kauno apskrities savivaldybių fiksuotas Jonavos rajone (14,1 proc.), mažiausias – Birštone (8 proc.).

Šįmet šalyje, pasak darbą susirasti padedančios UT, įdarbintas 54751 žmogus. Karantino pradžioje visoje Lietuvoje bedarbių fiksuota 9,8 proc. nuo darbingų asmenų, praėjusią savaitę – 11,4 proc. Tą savaitę UT registravo 2947 darbdavių siūlomas laisvas darbo vietas.

Šį antradienį UT skelbia, kad darbo ieško net 381760 žmonių, iš jų beveik 200 tūkstančių bedarbių (196115). Tarp darbo ieškančiųjų – nemaža dėl karantino apribojimų sutrikus verslams vos dalį atlyginimo gaunančių ar visai jo negaunančių žmonių, oficialiai laikomų dirbančiaisiais.

ELTA primena, kad nuo kovo 16-osios sustabdžiusi gyvą asmenų aptarnavimą bei pradėjusi teikti paslaugas tik elektroniniu ir nuotoliniu būdu, Lietuvos užimtumo tarnyba tai daro visą parą ir septynias dienas per savaitę. Per balandį į šią tarnybą kreipėsi 32 tūkstančiai darbo neturinčių asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Regina Budginaitė

Pirmam komentatoriumi, tai ką emigrantai jums nustojo būti lietuviais, jie galbūt yra didesni patriotai ir myli savo šalį labiau nei tu. Tai pažiūrėk kokią teisėsaugą ir kitus valdininkus turime, nes daug išvyko mokytų zmoniu, kuriuos specialiai kai kas sudirbo, kad jie neatlaikė visos sukčių gaujos spaudimo. Daug tokių kurie yra sėdi tarnyboje giminystės ryšių padedami. Kaip prisijungti prie el valdžios vartų ir pretenduoti į darbo vietą jeigu už ryšį operatorius prašo ne tik mėnesinio mokesčio bet dar ir depozito 150 Eur už kuklų interneto paketą be ryšio irangos. Ar čia taip bedarbis tuščiomis kišenėmis turi įsilieti į lietuvių darbo būrį. Ar sumokėti tik trečdalį sumos ir nusipirkti lėktuvo bilietą ir nebematyti pikto ir pavydaus Nr. 1 komentatoriaus.

na kada Radisauskienes ydarbina isimtinai tik suveztus

emigrantus .... aisku ,kad bedarbyste tiktai augs ir augs...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS