Kaunas išplėtė zonas, kuriose automobilių stovėjimas bus mokamas | kl.lt

KAUNAS IŠPLĖTĖ ZONAS, KURIOSE AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMAS BUS MOKAMAS

Kauno taryba antradienį pritarė mokamų automobilių stovėjimo zonų išplėtimui ir laiko, kai už stovėjimą renkama rinkliava, prailginimui.

Pasak savivaldybės, taisyklės griežtinamos siekiant vengti situacijų, kai gyventojai automobilius centre palieka per savaitgalį, o darbo dienomis, ieškodami nemokamo stovėjimo vietų, užstato jais aplinkines gatves.

„Įkainių tikrai nekeliame, tiesiog yra peržiūrimos zonos, jos yra įvertinamos pagal užimtumą“, – tarybos posėdyje sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Jis teigė, kad savivaldybė siekia sumažinti automobilių kiekį mieste.

Opozicinių konservatorių atstovas Jonas Koryzna vadino stovėjimo vietų augimą ir brangimą beprecedenčiu.

„Gal pirma duokime, o po to bandykime susirinkti“, – kalbėjo jis, ragindamas gerinti viešojo transporto tinklą.

Opozicinės frakcijos ragino svarstyti nemokamą viešąjį transportą, tvirtindami, jog tai pateisintų stovėjimo vietų branginimą.

Įkainių tikrai nekeliame, tiesiog yra peržiūrimos zonos, jos yra įvertinamos pagal užimtumą.

Kaip skelbė savivaldybė, pagal naująją tvarką į pigiausią, žalią, rinkliavos zoną pateks teritorija tarp Šv. Gertrūdos, Jonavos, Telšių gatvių ir Savanorių prospekto.

Pokyčiai palies ir dalį kvartalo šalia autobusų stoties: Totorių, Baritonų, V. Mykolaičio-Putino, Dainos, Sopranų, Tenorų, Bažnyčios, Stakių ir K. Būgos gatves.

Pasak savivaldybės, dabar užimtumas šiose teritorijose siekia apie 85 procentus. Rinkliavos įvedimas prisidėtų sprendžiant kitą vietos gyventojams opią problemą – įvažiavimų užstatymą aplink gyvenamuosius namus.

Supaprastinant rinkliavų dydžių tvarką, dalis Tvirtovės alėjos priskiriama pigesnei – žaliai – zonai. Tokios pat spalvos rinkliavos teritorija tampa ir aikštelės, esančios Karaliaus Mindaugo prospekto bei Kaunakiemio gatvės ribose.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Parkavimo pokyčiai numatyti ir pačiame Karaliaus Mindaugo prospekte, kur įprastas užimtumas siekia net 95 proc. Čia iki šiol esamą žalią parkavimo zoną pakeis brangesnė mėlynoji.

Siekiant mažinti piktnaudžiavimo rizikas mažiausių įkainių zonose, pakeistas „užmaršties“ mokestis, t.y. baudą už nesumokėtą rinkliavą.

Įsigaliojus naujajai tvarkai, vairuotojai, nesusimokėję už automobilio stovėjimą mėlynoje, mėlynoje S, žaliojoje, paplūdimio bei riboto stovėjimo laiko zonų aikštelėse, per artimiausias 30 kalendorinių dienų įstaigai „Parkavimas Kaune“ turės sumokėti 10 eurų rinkliavos mokestį.

Raudonoje zonoje šis mokestis siektų 15 eurų, geltonoje – 25, o oranžinėje – 32 eurus. 

Taip pat pakeisti įkainiai devyniose ilgalaikio stovėjimo zonos aikštelėse. Jose lengvųjų automobilių stovėjimas vienai parai kainuos du eurus, vienam mėnesiui – 35 eurus, o trims mėnesiams – 90 eurų.

Specialūs stovėjimo leidimai nuo šiol išduodami tik elektromobiliams, į šią kategoriją neįtraukiant įkraunamų hibridinių automobilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

valdai nenori ka stovetumet....teks vazinet ratais

ir kaip kompensacija valdzios goduoliam zmonesbukit draugiski uzsipilkit rusiko dyzelio...

Tam zzz

Nekledek apie Kauna kaip Kopenhaga_pasidairyk miegamuosiuose rajonuose takai duobeti kojas gali issisukti, plotai kurie nepriklauso namams nepjaunami ir negriebiami lapai nerenkamos siuksles, zali plotai niokojami statomomis masinomis...ir t.t. kas turi tvarka kontroliuot seniunijos seniunaiciai?o pareikalavimas tvarkos ar ne is savivaldybes? Sutartis su Kauno svara sudaryta ,pinigai mokami o kas kontroliuoja kaip darbai atliekami?

Audronė 2

Aplink Kauno klinikas yra gatvelių, kur studentai ir mažiau apmokami darbuotojai gali pasistatyti automobilius. Tačiau namų savininkai gatvių pakraščius yra apdėję dėžėmis, akmenimis, cemento gabalais ir gąsdinančiais užrašais. Juk gatvė-ne jų nuosavybė. O Kauno valdžia visai nedaro tvarkos tais klausimais. Taip pat niekas neprižiūri, kad gyventojai nusipjautų medžių šakas, išlindusias į gatvę. Tegul bado akis praeiviams arba vaikams su dviračiais..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS