Kaunas tikisi, kad pinigų baseinui Nemuno saloje skirs ir valstybė | kl.lt

KAUNAS TIKISI, KAD PINIGŲ BASEINUI NEMUNO SALOJE SKIRS IR VALSTYBĖ

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis antradienį Vidaus reikalų ministerijai (VRM) pristatė Kauno Nemuno saloje planuojamo baseino projektą, miestas tikisi, kad šiam projektui pinigų skirs valstybė.

„Analogiški arba panašūs projektai Klaipėdoje ir Vilniuje statomi su Europos Sąjungos parama bei valstybės lėšomis, todėl VRM vadovybei taip pat buvo pristatytas Kauno projektas, kuris ir kauniečiams suteiktų tokias pačias sveikatinimo, užimtumo, vandens sporto ir pramogų paslaugas“, – BNS atsiųstame komentare sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

„Susitikimo metu aptartos galimybės prie šio projekto prisidėti ES bei valstybės lėšomis“, – teigė jis.

Pasak savivaldybės, susitikimo metu VRM vadovybė tik supažindinta su projektu, jokie konkretūs prašymai ar įsipareigojimai aptarti nebuvo.

Statybos leidimas šalia Žalgirio arenos turinčiam iškilti baseinui gautas praėjusių metų pabaigoje. Rangos konkursą paskelbti ir jo rezultatus turėti savivaldybė planuoja šiais metais.

Susitikimo metu aptartos galimybės prie šio projekto prisidėti ES bei valstybės lėšomis.

Projekto vertė gali siekti iki 30 mln. eurų, tačiau tai tiksliai paaiškės pasibaigus rangos konkursui.

Baseino poreikis motyvuojamas tuo, kad kiti baseinai Kaune yra perpildyti, o ši vieta būtų patogiausia miestiečiams.

Savivaldybė yra skelbusi, kad pradėjus „Žalgirio“ arenos statybas, svarstyta, jog šalia galėtų iškilti ją papildantis statinys. Tuomet dėl lėšų stygiaus tokių planų buvo atsisakyta, bet architektų iniciatyva į vakarinę arenos pusę buvo atvestos būsimai plėtrai skirtos komunikacijos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Che,

Nemuno saloje dar liks truputis vietos. Ką ten dar statys Kauno valdantieji? Reiktų pastatyti kokią dešimtį kitą biuro pastatų, Būtų gražių pinigėįlių.

K.

Jo, labai jau reikia to baseino valstybei . Labiausiai reikia Žalgirio arenai, kad nieko neįdėję galėtų babkes daryti.Įdomu, kiek projektų vyks Kaune, kai kranelis iš Vilniaus užsidarys.

pinigų prašo

ne iš Ūkio ministerijos, ne iš Aplinkos, o iš vidaus reikalų? Ai ,taigi meras milycnykas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS