Kaune ir rajone – gerokai daugiau įsidarbinusių užsieniečių | kl.lt

KAUNE IR RAJONE – GEROKAI DAUGIAU ĮSIDARBINUSIŲ UŽSIENIEČIŲ

Kauno mieste ir rajone per šių metų 11 mėnesių buvo išduoti 3670 leidimai dirbti užsieniečiams. Palyginti su praėjusiais metais – 5,5 karto daugiau.

Pasak Užimtumo tarnybos (UT) atstovės Mildos Jankauskienės, tokiam statistiniam šuoliui įtakos turėjo pokyčiai krovinių pervežimų sektoriuje.

Kaip portalą kauno.diena.lt informavo UT specialistė, daugiausia įdarbinta krovinių vežimo transporto priemonių vairuotojų: bendrame įdarbintų užsieniečių skaičiuje šios profesijos atstovai sudaro net 71 proc.

Apie 11 proc. įdarbintų užsieniečių sudaro įvairių specializacijų operatoriai, dirbantys prie pakavimo ir maisto gamybos įrenginių.

Paklausą turėjo virėjai, duonos ir picų kepėjai, staliai, elektromonteriai, logistikos vadybininkai.

UT atstovė atkreipė dėmesį, jog kasmet keičiasi įdarbinamų užsieniečių skaičius pagal pilietybę.

Pažymėtina, kad sparčiai daugėja užsieniečių iš Uzbekistano, Kirgizijos, Kazahstano, Turkijos.

Prieš metus didžiąją dalį įdarbintų užsieniečių sudarė Ukrainos piliečiai. Šiais metais ukrainiečių sumažėjo, bet gerokai padaugėjo Lietuvoje įsidarbinusių baltarusių.

„Pažymėtina, kad sparčiai daugėja užsieniečių iš Uzbekistano, Kirgizijos, Kazahstano, Turkijos“, – pabrėžė M. Jankauskienė.

Pasak jos, norinčiam įsidarbinti užsieniečiui reikia turėti atitinkamą kvalifikaciją ir 1 metų darbo patirtį per pastaruosius 5 metus.

„Dokumentus dėl užsieniečio įdarbinimo UT išnagrinėja vidutiniškai per 7 darbo dienas ir greičiau. Atkreipiamas dėmesys, kad gali užtrukti nacionalinės vizos ar leidimo laikinai gyventi gavimas, – sakė UT atstovė.

UT prognozuoja, kad darbo jėgos ir specialistų iš užsienio poreikis Lietuvoje nuolat didės – ypač pramonėje, statybose, paslaugų sektoriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Va tai

ir yra vinis i musu salies karsta! Toliau metomi is darbu vietiniai,siulomi atlyginimai transporte - ir vel krenta,nors frachtai padvigubejo... Jau neklausiu,is kur tie vairuotojai,kai ju Tevyneje visuotine mobilizacija!? Gal pas mus darbinasi nepilnameciai ir virs 60 metu!? Neklausiu ir kur dingo is UT registru virs 30 tukstanciu darbo netekusiu vairuotoju lietuviu! Ar reikalingos tokios valdzios ir tokie "darbdaviai" Lietuvai!? Tikrai ne!

Jie \\\\\.../////

"pridirba" tik į termosą.

LIUDAS

KAM TIE BALTARUSIAI AR UKRAINIECIAI ATSIBODE TA RUSISKA KALBA JAU 50 METU ATSIBDODO GAL KAS NEILGAI GYVENO PRIE JU TAI NE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS