Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja? | kl.lt

KAUNIETIS: ŠVENČIŲ METU DRAUDIMAI NEGALIOJA?

Savaitgalį Kauno rotušės aikštėje vykusi pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventė nemažai kauniečių sukėlė ne tik džiugias emocijas. Kai kurie pasipiktino nedrausmingais vairuotojais.

Tvyrojo betvarkė?

Į portalą kaunodiena.lt kreipėsi skaitytojas Algimantas, savaitgalį nusprendęs akis paganyti į Rotušės aikštėje įžiebiamą eglutę ir visą kalėdinį miestelį. Vyras pripažino, kad spūstyse, kai Rotušės prieigos buvo užkimštos automobiliais, vietos palikti nuosavai transporto priemonei teko ilgokai paieškoti.

Visgi labiausiai vyrą papiktino nedrausmingų vairuotojų elgesys. „Kai kurie vairuotojai nusprendė savo transporto priemones pastatyti tiesiog ant plačios pėsčiųjų perėjos. Man nepavyko rasti tai leidžiančių kelio ženklų. O „Peugeot 607“ automobilio vairuotojas savo automobilį apskritai paliko vos ne viduryje gatvės. Taip ir nesupratau, ką šie vairuotojai galvoja?“, – rašė kaunietis.

Vyras stebėjosi, kad vairuotojus tarsi užplūdo bandos jausmas – vienam netvarkingai pastačius automobilį, jo pavyzdžiu pasekė ir kiti. „Mačiau, kaip žmonės negalėjo praeiti užstatytu šaligatviu, vaikų vežimėlius turėjo tiesiog prasinešti. Pasakyti, kad automobiliai niekam nekliudė, tikrai negalima“, – matytus įvykius detalizavo kaunietis. Tiesa, vyras pasidžiaugė, kad nors nusidriekė ir didžiulės automobilių eilės, garso signalų ir nervingų vairuotojų elgesio jam neteko pastebėti. 

Mačiau, kaip žmonės negalėjo praeiti per užstatytą šaligatvį, tai vaikų vežimėlius turėjo tiesiog prasinešti.

Užfiksavo 47 pažeidimus

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius portalui kaunodiena.lt teigė, kad nedrausmingi vairuotojai švenčių metu bus baudžiami – ir jokių išskirtinių sąlygų jiems suteikta nebus. Baudos už automobilio palikimą neleistinoje vietoje siekia nuo 30 iki 90 eurų. Pirmą kartą pričiupti vairuotojai piniginę gali patuštinti vos 15 eurų. Specialistas priminė, kad Kalėdų eglutės įžiebimo metu budėjo ir automobilių srautus reguliavo policijos pareigūnai. Jie už viešąją tvarką atsakingi vakarais ir naktimis, o dieną šias pareigas vykdo viešosios tvarkos specialistai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra patikino, kad dalis pažeidėjų bus nubausti. Šeštadienį policijos pareigūnai Rotušės aikštės ir Kauno „Žalgirio“ arenos, kur vyko grupės „SEL“ koncertas, prieigose užfiksavo 47 panašaus pobūdžio pažeidimus.

„Kai vyksta didelio masto šventės, tarkim, eglutės įžiebimas, kai vienu metu yra pritraukiama apie 20 tūkst. žmonių, tada, matyt, žmonės, norėdami spėti į renginio kulminaciją, apgula miesto centrą. Galima tik spėti, kad transporto priemonių spūstyje žmonės taip elgėsi iš nevilties ir todėl pasirinko „blogiuko“ rolę“, – sakė policijos atstovas. Šventiniu laikotarpiu jis patarė automobilius palikti nuošalesnėse vietose – Užnemunės, Brastos, Jonavos gatvėse, o į renginius vykti viešuoju transportu. Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad miesto centre kuo toliau, tuo parkavimo vietų yra mažiau ir renginių metu nėra galimybės visiems tvarkingai palikti nuosavas transporto priemones. 

Pasiteiravus, ar policijos pareigūnai švenčių laikotarpiu nebus atlaidesni pažeidėjams, pareigūnas pasiūlė geriau pasivaikščioti ir apžiūrėti šventiškai papuoštą miestą. „Kalbant apie eismo saugumą, tai ir švenčių metu negalime teikti dovanų – t.y nedrausminti vairuotojų. Žmogaus gyvybė ir sveikata yra brangesnis turtas“, – sakė pareigūnas. Ir paragino vairuotojus sekti informaciją apie eismo pakeitimus mieste. 

GALERIJA

  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
  • Kaunietis: švenčių metu draudimai negalioja?
Skaitytojo Algimanto nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, eismas, automobilių parkavimas, šventės, renginiai, eglės įžiebimas, Rotušės aikštė
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

normaliai

Civilizuotam pasaulyje, kai vyksta masiniai renginiai, buna net gatves uzdaro, kad butu auto kur palikti. O dalis pilietuisku pilieciu tik "au au, baudu baudu, draudimu draudimu!" :)

Danas

O tu "taigi" vaidini sutrinka,ne ubagas,kuriam taisyklės negalioja.Apsirikai.Prispausime ir tave

taigi

Ubagai, kurie neturi net menkiausio automobilio, reiškiasi, kad turinčiuosius reikia bausti? Na čia Lietuva, nekeista.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS