Kaunietis sunerimo dėl savo ir kitų saugumo: pereiti gatvę – misija neįmanoma | kl.lt

KAUNIETIS SUNERIMO DĖL SAVO IR KITŲ SAUGUMO: PEREITI GATVĘ – MISIJA NEĮMANOMA

Į redakciją kreipėsi Kauno gyventojas, kuris pastebėjo vandalų nuniokotus miesto centre esančios požeminės perėjos šviestuvus. Pasak skaitytojo, dabar pereiti gatvę tiesiog neįmanoma, nes viskas skendi tamsoje.

Kaunietis Algimantas gyvena pačiame miesto centre, todėl neretai šiltus vakarus leidžia vaikščiodamas su savo augintiniu. Vyras teigia, kad vienos tokios išvykos metu norėjo pereiti gatvę Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės požemine pėsčiųjų perėja, tačiau greit apsigalvojo.

„Norėjau pakliūti į kitą pusę gatvės, eiti į Nemuno salą, o patogiausia perėjimui pasirodė būtent ši perėja. Tačiau tik nusileidęs laiptais pamačiau, kad čia dega vos du šviestuvai, visa erdvė skendėjo tamsoje“, – prisiminimais dalijasi jis ir primena, kad visai neseniai ši perėja buvo tvarkoma, įrengtas ir modernus apšvietimas. 

Skaitytojas nesiryžo eiti ir turėjo grįžti atgal. Kaip jis pats teigia, rizikuoti dėl savo saugumo nenorėjo ir dėl praėjusių metų rudenį čia rasto vyriškio lavono, kuris, pirminiais policijos duomenimis, čia išbuvo kone pusmetį.

„Vis pamenu, kaip plačiai nuskambėjo ši istorija. Kas ten žino, ką gali sutikti toje aklinoje tamsoje. Raginu ir kitus kol kas vengti šios vietos, kol apšvietimas nebus sutvarkytas“, – miestiečius ragina vyras.

Bekalbant pašnekovas prasitarė, kad sutvarkytas apšvietimas tikrai negarantuos kauniečiams saugumo, todėl čia reiktų ir vaizdo stebėjimo kamerų.

„Vilniaus gatvės požeminėje perėjoje kameros yra, todėl ir vandalizmo būna mažiau. Kai ją papuošė meninė instaliacija, ši vieta atgijo ir dabar net eiti malonu. Kodėl to nepadarius ir kitur?“, – ragina jis.

Portalas susisiekė su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu, kuris teigė, kad kuo greičiau bus sureaguota į šį pranešimą.

„Labai gaila, kai atsiranda aplinką niokojančių piliečių, kurie gadina miesto turtą. Kuo skubiau sutvarkysime šviestuvus, kad kauniečiai galėtų ramiai pereiti gatvę“, – teigė savivaldybės atstovas.

Tuo tarpu Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius pasidalijo dar geresnėmis naujienomis – jau šią savaitę bus svarstoma dėl vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės požeminėje pėsčiųjų perėjoje.

„Reaguojame į visus miestiečių nuogąstavimus, todėl nieko nelaukiant svarstysime šį atvejį. Sutinkame su tuo, kad kuo daugiau saugumo – tuo geriau“, – žadėjo vedėjas.

Primename, kad apie mieste pastebėtas panašias situacijas, sugadintą turtą galima informuoti „Mano Kaunas“ centro nemokamu telefonu 8 800 20 000.

GALERIJA

  • Kaunietis sunerimo dėl savo ir kitų saugumo: pereiti gatvę – misija neįmanoma
  • Kaunietis sunerimo dėl savo ir kitų saugumo: pereiti gatvę – misija neįmanoma
  • Kaunietis sunerimo dėl savo ir kitų saugumo: pereiti gatvę – misija neįmanoma
Skaitytojo nuotr.
Gairės: požeminė perėja, požeminė pėsčiųjų perėja, apšvietimas, tamsa, vaizdo stebėjimo kameros, požeminė perėja Kaune, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Ne Jie

Jie svarstys...svarstys....svarstys

ona

labai nešvaru požeminėje perėjoje prie autobusų stoties , dvokas ,o tai juk miesto vartai

Roma

Apie žmonių saugumą kalbama. Puiku, kad eilinis pilietis rūpinasi visų gerove. Čia ne apie nepatenkintus reikia kalbėti, o padėkoti už principingumą. Šaunu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS