Kauno greitosios pagalbos medikai priėmė „Jerusalema“ iššūkį: šoko skirtingose miesto vietose | kl.lt

KAUNO GREITOSIOS PAGALBOS MEDIKAI PRIĖMĖ „JERUSALEMA“ IŠŠŪKĮ: ŠOKO SKIRTINGOSE MIESTO VIETOSE

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties (Kauno m. GMPS) darbuotojai neatsispyrė sušokti populiarųjį vilties šokį pagal Master KG dainą „Jerusalema“.

Medikai šoko skirtingose miesto vietose: prie Kauno pilies, Rotušės, skulptūros „Laisvės karys“, Aleksoto apžvalgos aikštelėje. Populiari daina skambėjo ir prie Kauno marių, Kauno m. GMPS pastato. Šokantys medikai įsiamžino ir ant tilto virš geležinkelio bėgių, ant kurio buvo filmuotas serialas „Černobylis“.

Kauno m. GMPS vadovas Nerijus Mikelionis teigė, kad šis šokis gimė pačių medikų iniciatyva. 

„Tai padaryta pačių medikų, o ne administracijos iniciatyva, – gražia idėja džiaugėsi N. Mikelionis. – Medikai tai darė ne savo darbo metu ir nenaudojo automobilių, kurie turėtų važiuoti į kvietimus, tad šioje vietoje mes rizikas minimalizavome. Tai tikrai graži iniciatyva, kuria įsijungiame į pasaulinį šio šokio judėjimą. Reikia pasidžiaugti, kad Kaunas neatsiliko nuo kitų tiek pasaulio, tiek mūsų šalies medikų.“

Esame stiprūs kartu.

Sušokti populiarųjį šokį neatsispyrė tiek vyrai, tiek moterys. Jų čia – maždaug pora dešimčių.

Vaizdo įraše matyti ir traumą patyręs Kauno m. GMPS darbuotojas, kuris šokančius kolegas stebėjo sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje. „Darbuotojas buvo išreiškęs norą dalyvauti, tačiau vėliau patyrė traumą. Juk negali uždrausti žmogui dalyvauti tokiame gražiame renginyje“, – sakė N. Mikelionis, pats šį kartą nešokęs.

Kaip portalui pasakojo vaizdo įrašo kūrimo procese dalyvavusi medikė Margarita, traumą patyręs darbuotojas buvo atsakingas už tai, kad laiku būtų paleista muzika.

Įraše matomas vaizdas gimė ne per vieną dieną – medikai turėjo ne vieną repeticiją, vėliau buvo šokama, o tada vyko vaizdo įrašo montavimo darbai. Kaip pasakojo pašnekovė, šiai idėjai įgyvendinti buvo skirtas maždaug mėnuo. 

„Šokio idėja yra susijusi su noru COVID-19 ligos nuvargintam pasauliui įkvėpti daugiau vilties, kuria pasidalijo ir prisidėti prie gražios idėjos pakvietė kitų miestų greitosios medicinos pagalbos stočių medikės Aistė ir Neringa. Pandemijos metu išplitęs šokis yra geriausias įrodymas, kad šiuo laikotarpiu reikia gyventi toliau ir judėti pirmyn. Kadangi šokio judesiai nėra sudėtingi, juos nuotoliniu būdu padėjo išmokti profesionalus šokėjas Adomas Norkūnas. Kauno m. GMPS medikai mokėsi ir repetavo namuose, susitikę buvo kelis kartus sušokti bendrai kieme, buvo naudotos veido apsaugos priemonės ir laikytasi saugaus atstumo. Filmavimas vyko laisvu nuo darbo metu, buvo pasitelkti pakaitiniai GMP automobiliai. Namuose besimokant šį šokį pailsėjome morališkai,  tai medikai darė ir su savo šeimos nariais, tad kartu gerai praleido laiką. Norime palinkėti visiems pozityvumo, mylėti ir saugoti vienas kitą, nesmerkti ir palaikyti, nes mes kartu esame stiprūs“, – sakė Kauno m. GMPS  dispečerė Roberta Martusevičienė.

Planuojama, kad šį Kauno medikų šokį bus galima pamatyti ir vaizdo įraše, kuriame šoks medikai ir iš kitų Lietuvos miestų.

GALERIJA

  • Kauno greitosios pagalbos medikai priėmė „Jerusalema“ iššūkį: šoko skirtingose miesto vietose
  • Kauno greitosios pagalbos medikai priėmė „Jerusalema“ iššūkį: šoko skirtingose miesto vietose
  • Kauno greitosios pagalbos medikai priėmė „Jerusalema“ iššūkį: šoko skirtingose miesto vietose
Stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

Super!

Ieva

Kokie šaunuoliai! Ačiū Jums!

skaitytoja

Super! Jūs tikrai stiprūs! Šaunuoliai!!! O ir Kaunas kaip gražiai pristatytas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS