Kauno rajone gripas susargdino tik vieną gyventoją | kl.lt

KAUNO RAJONE GRIPAS SUSARGDINO TIK VIENĄ GYVENTOJĄ

Kauno rajone ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga 200 gyventojų, o gripu – vos vienas. Bendras sergamumo rodiklis rajone yra 20,9. Kauno apskrityje šis rodiklis beveik dvigubai didesnis – 38,5, rodo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys.

Anot Kauno rajono savivaldybės pranešimo, lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu šiame rajone yra mažesnis.

Kauno rajono savivaldybė, atsižvelgdama į ekstremalią situaciją šalyje dėl koronaviruso (COVID-19 ligos) plitimo, buvo suinteresuota, kad nuo gripo pasiskiepytų kuo didesnė savivaldybės gyventojų dalis.

„Savivaldybės lėšomis buvo paskiepyta 1,5 tūkst. norinčiųjų. Tai žmonės, dirbantys savivaldybėje, seniūnijose, ugdymo, globos ir socialių paslaugų įstaigose, visuomenės sveikatos biure, bibliotekose, muziejuose, kultūros, sporto mokyklose ir kitur“, – vardijo Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

Skiepų sulaukė ir visi sveikatos įstaigose dirbantys medikai, kurie to pageidavo. Jie buvo skiepijami valstybės lėšomis.

„Matydami šiandien tokius žemus sergamumo rodiklius, dar kartą galime įsitikinti, koks svarbus tinkamas ir socialiai atsakingas požiūris į skiepus“, – teigė savivaldybės gydytoja M. Labašauskaitė.

Kauno rajono gydymo įstaigos pirmuoju etapu gavo 2296 vakcinas, įsigytas už valstybės lėšas. Savivaldybės gydytoja ragina žmonės, kurie dar nepasiskiepijo nuo gripo, paskubėti ir kreiptis į gydymo įstaigą. Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Dar kartą galime įsitikinti, koks svarbus tinkamas ir socialiai atsakingas požiūris į skiepus.

Gripas – ūmi virusų sukelta kvėpavimo takų infekcija, pasireiškianti karščiavimu, sausu kosuliu, gerklės, galvos ir raumenų skausmu, nuovargiu ir silpnumu. Dažnai pasitaiko labai sunkios šios ligos komplikacijos, todėl veiksmingiausia gripo profilaktikos priemonė – skiepai.

ELTA primena, kad Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmokama gripo vakcina gali pasiskiepyti asmenys, priklausantys šioms rizikos grupėms: 65 metų ir vyresni asmenys; nėščiosios; asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais (taip pat ir vaikai); sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, odontologai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

viskas normalu

tai todėl kad visi su kaukėm

Zaja Bys

Tai ateis laikas kaip ir Corona dings iš musų, jos vietą užims koks uodų sifilis, ar galvutės kempinligė, vištų hepatitas, ar nuo šunų rūros bučiavimo kokia zaraza.

Baba

Stebuklas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS