Kauno rajone vieningai dirba tiek viešosios, tiek privačios pirminės sveikatos priežiūros įstaigos | kl.lt

KAUNO RAJONE VIENINGAI DIRBA TIEK VIEŠOSIOS, TIEK PRIVAČIOS PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOS

Kad šventinėmis dienomis dirbdamos kartu galėtų padėti sergantiems koronavirusu žmonėms, Kauno rajone veikiančios pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos – ir privačios, ir savivaldybės įsteigtos – solidarizuojasi su greitosios medicinos pagalbos bei ligoninių medikais.

Kauno rajono savivaldybės gydytojos Mildos Labašauskaitės teigimu, toks bendradarbiavimo pavyzdys dar kartą įrodo, kad pakaunės žmonės rūpinasi vieni kitais, visada ištiesia pagalbos ranką ir suremia pečius tada, kai to labiausiai reikia.

„Girdime, kad kitose savivaldybėse pasigendama privačių gydymo įstaigų bendradarbiavimo su viešosiomis pandemijos laikotarpiu. Mes džiaugiamės, kad Kauno rajone veikiančios viešosios ir privačios sveikatos priežiūros įstaigos dirba petys į petį, bendradarbiauja, padeda sergantiems. Be privačių gydymo įstaigų pagalbos nevyktų toks sklandus darbas. Visos jos solidariai prisideda prie Garliavoje įsikūrusios karščiavimo klinikos veiklos užtikrinimo. Esame dėkingi ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninei, su kuria bendradarbiaujame, teikiant paslaugas karščiuojantiems pacientams, kuriems reikalingas ir rentgeno diagnostinis tyrimas“, – gražių žodžių medikams negaili Savivaldybės gydytoja M. Labašauskaitė.

Kadangi sergamumo rodikliai Lietuvoje vis dar labai dideli, nuspręsta, kad šventiniu laikotarpiu (gruodžio 25-27 d. ir 2021 m. sausio 2-3 d.) visoje šalyje dirbs ir pirminės sveikatos priežiūros įstaigos, laboratorijos, mobilieji punktai, karščiavimo klinikos ir vaistinės.

Bus privaloma teikti pirmines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas (išskyrus imunoprofilaktikos, prevencinių programų ir profilaktinio sveikatos tikrinimo paslaugas), skubios odontologijos ir psichikos sveikatos priežiūros paslaugas. Atsižvelgiant į besikreipiančio paciento sveikatos būklę, paslaugos turės būti teikiamos tiesioginio kontakto ar nuotoliniu būdu.

Kauno rajono gyventojai raginami švenčių dienomis neskubėti kviesti greitosios medicinos pagalbos, nes šventiniu laikotarpiu dirbs gydymo įstaigos ir dėl sveikatos problemų bus galima pasikonsultuoti su šeimos gydytoju.

ELTA primena, kad Lietuvoje iškart po švenčių prasidės gyventojų skiepijimas nuo COVID-19. Savivaldybės gydytoja M. Labašauskaitė paaiškino, kad vakcinaciją organizuojančiomis asmens sveikatos priežiūros įstaigomis Kauno rajone taps dvi klinikos: VšĮ Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras ir UAB „Pilėnų klinika“. Pastaroji – privati gydymo įstaiga.

„Tai, kad vakcinaciją pakaunėje organizuos tiek vieša, tiek privati gydymo įstaiga, dar kartą patvirtina, koks glaudus visų klinikų bendradarbiavimas Kauno rajone“, – teigė Kauno rajono savivaldybės gydytoja M. Labašauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS