Kauno rajono vaikų darželiai pasipildys šimtais naujų vietų ikimokyklinukams | kl.lt

KAUNO RAJONO VAIKŲ DARŽELIAI PASIPILDYS ŠIMTAIS NAUJŲ VIETŲ IKIMOKYKLINUKAMS

Iki šių metų pabaigos Kauno rajono vaikų darželiuose bus sukurta daugiau kaip 700 naujų vietų.

„Kitąmet irgi bus daug įkurtuvių, – sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. – Viskas būtų vykę gerokai greičiau, bet statybų darbus pristabdė dėl koronaviruso paskelbtas karantinas: sutriko medžiagų ir įrangos tiekimas, kai kuriose statybų bendrovėse ėmė stigti darbuotojų, užtruko procedūros.“

Pirmadienį meras paskyrė darželių, kur tebesidarbuoja statybininkai, apžiūrai, tiksliau – susipažinimu su situacija vietose. Apsilankęs Giraitėje, kur bendrovė „Cramo“ baigia statyti trijų grupių modulinį darželį, įsitikino, kad viskas vyksta, kaip numatyta. Čia jau atvežti baldai, tvarkoma aplinka.

Užliedžiuose taip pat baigiamas statyti modulinis šešių grupių darželis. Tačiau čia V. Makūnui sukėlė nerimo dar nesutvarkyta aplinka. Bet statybininkai rajono vadovą patikino, kad iškastas molis bus užlygintas, bus atvežta ir paklota speciali velėna su žole. Tame pačiame sklype vyksta daugiafunkcio centro rekonstrukcija, todėl jame veikusios pradinės mokyklos auklėtiniai laikinai mokysis modulinio darželio patalpose.

„Rekonstruotame Raudondvario darželyje turėsime 120 vietų. Patalpose, kuriose mokėsi Augustino ir Anelės Kriauzų mokyklos pradinukai, bus suformuotos ikimokyklinio ugdymo grupės. Darželio reikmėms bus pritaikytos ir Ilgakiemio kultūros centro (2 grupės) bei buvusios Voškonių mokyklos patalpos (3 grupės)“, – tvirtino V. Makūnas.

Pasak Kauno rajono savivaldybės pranešimo, Garliavoje, prie lopšelio-darželio „Obelėlė“, bus pastatytas modulinis 4 grupių priestatas, kuriame tilps 80 vaikų. Akademijoje, prie Ugnės Karvelis gimnazijos, taip pat turėtų atsirasti modulinis 10 grupių darželis. Dalį trūkstamų patalpų įvairiose seniūnijose savivaldybė ketina išsinuomoti.

„Verslininkai susidomėjo Kauno rajono tarybos sprendimu ir mums siūlo teikti ikimokyklinio ugdymo paslaugas jų pastatytuose pastatuose. Mes tokiais pasiūlymais pasinaudosime, tik turime atlikti visas būtinas teisės aktuose numatytas procedūras“, – kalbėjo meras.

Vienas tokių galimų objektų sparčiai kyla prie pat Kauno miesto savivaldybės ribos, Domeikavoje, naujame Suopių kvartale, Žalčio gatvėje. Investuotojai tvirtino, kad šis darželis bus išskirtinės architektūros, labai erdvus, su renginių sale, šiuolaikine vėdinimo sistema, šildymu, garso izoliacija. Darželį planuojama pastatyti šių metų spalį. Domeikavoje bei greta jos kuriasi daug ir iš miesto persikeliančių jaunų šeimų, todėl vaikų darželis yra būtinybė.




GALERIJA

  • Kauno rajono vaikų darželiai pasipildys šimtais naujų vietų ikimokyklinukams
  • Kauno rajono vaikų darželiai pasipildys šimtais naujų vietų ikimokyklinukams
  • Kauno rajono vaikų darželiai pasipildys šimtais naujų vietų ikimokyklinukams
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

H

Deja , deja Mastaičiai laukia jau 25 metus . Pažadai , pažadai ir apgavystės iš rajono valdžios. Nei darželio , nei mokyklos , nei seniūnijos patstatų . Vien kampininko teisėmis šiaip taip dar egzistuojančios . Tik darželiui deja kampo nerasta.

As

Gerai kad pastate... Bet aborigenai nesupranta kad kainuoja tie patys konteineriniai getai, atlyginimai personalui, administravimas, aptarnavimas, šildymas, elektra, ir dividentai bankui. AR NEBUVO GUDRIAU SUSIMOKĖTI Kauno r Kauno m už vaikų ugdymą? Visi tyliai pamiršo kad pralaimėjo byla Kauno apskrities administracija prieš Kauno m.

Dar vienas

"Pirmadienį meras paskyrė darželių, kur tebesidarbuoja statybininkai, apžiūrai, tiksliau..." Pirmas darbas prieš apžiūrint - pasikviesti žurnalistę ir fotografą... Taip vienas amžinas nepakeičiamas personažas Baltarusijoj "vizituodavo" gamyklas ir statybas. Macoonas irgi nepakeičiamas rajono vadas :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS