Kauno savivaldybė atsisakė viešųjų erdvių akcentų ekspertinio vertinimo | kl.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖ ATSISAKĖ VIEŠŲJŲ ERDVIŲ AKCENTŲ EKSPERTINIO VERTINIMO

Kauno savivaldybė antradienį nusprendė atsisakyti „Kauno akcentų“ programos, skirtos papuošti viešąsias erdves įvairiais meniniais akcentais, ekspertinio vertinimo.

Šį sprendimą kritikuoja opozicija, kurios teigimu, sprendimus tokiais klausimais turėtų lemti ekspertai, o ne politikai.

Kauno taryba pritarė sprendimui pakeisti ekspertų darbo grupę, anksčiau numatytą vertinti šiuos projektus, ir vietoj jos įtraukti Komisiją urbanistiniams, architektūriniams ir investiciniams klausimams spręsti.

Šią komisiją sudaro tarybos nariai ir administracijos darbuotojai, jai pirmininkauja meras Visvaldas Matijošaitis.

Numatyta, kad ši komisija turėtų teikti rekomendacijas savivaldybės administracijos direktoriui dėl projektų atrankos ir lėšų skyrimo viešųjų erdvių akcentų sukūrimo ir įgyvendinimo projektams finansuoti.

Yra pasiūlymas ekspertinį vertinimą keisti naudingumo vertinimu, rekomendacijas administracijos direktoriui teiktų komisija urbanistiniams klausimams spręsti.

„Yra pasiūlymas ekspertinį vertinimą keisti naudingumo vertinimu, rekomendacijas administracijos direktoriui teiktų komisija urbanistiniams klausimams spręsti. Ši komisija renkasi kiekvieną savaitę, ją sudaro tiek administracijos, tiek tarybos nariai. Manome, kad būtų operatyviau sprendžiami klausimai“, – siūlymą posėdyje komentavo Strateginio planavimo, analizės ir programų valdymo skyriaus vyresnioji patarėja Vijolė Karpienė.

Opozicinių konservatorių frakcijos narė Andrijana Filinaitė pastebėjo, jog minėtoje komisijoje nėra nė vieno opozicijos atstovo, o iš vertinimo eliminuojami profesionalai.

„Ar mes eliminuojame profesionalus, tai yra, ekspertus, menotyrininkus, architektūrologus, skulptorius, kurie anksčiau spręsdavo šiuos klausimus ir koks būtų motyvas būtent šio pašalinimo?“ – klausė politikė.

Pasak savivaldybės, į akcentų vertinimą bus įtraukta iš savivaldybės darbuotojų sudaryta darbo grupė, vertinsianti projektų tinkamumą.

Projektų naudingumą bus pavesta vertinti savivaldybės Kultūros paveldo skyriui.

„Kauno akcentų“ programa Kaune vykdoma nuo 2015 metų. Jai menininkai kviečiami siūlyti įvairius elementus ir kūrinius, skirtus papuošti viešosioms erdvėms. Šių projektų įgyvendinimą vėliau finansuoja savivaldybė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žilvinas Ručys

nepamiršite pavogti akcentų ?

Žilvinas Ručys

juokis už pilvo susiėmęs , krysa meras eilinį kart panėrė į pinigų puodą kad daugiau prisikimšt ir apgint šaikos interesus

Tinta

O kas cia naujo? Šaika aukšto meninio lygio ir supratimo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS