Kauno savivaldybė teigia negavusi sprendimo dėl koronaviruso patikros punkto | kl.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖ TEIGIA NEGAVUSI SPRENDIMO DĖL KORONAVIRUSO PATIKROS PUNKTO

Sveikatos apsaugos ministerijai paskelbus, kad trumpinamas mobiliųjų punktų darbo laikas, Kauno savivaldybė teigia kol kas tokio sprendimo negavusi.

„Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimo kol kas oficialiai nesame gavę, tad apie pokyčius žinome tik iš viešosios erdvės. Svarbu pabrėžti, kad Kaune veikia tik vienas mobilusis patikros punktas, įsikūręs Kauno kempinge, ir jo darbų apimtis miestas kasdien derina su laboratorijos galimybėmis bei atitinkamai didina ten dirbančias medikų pajėgas. Galimybės čia išties yra labai didelės“, – BNS sakė Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Kaune esančiame patikros punkte veikia trys patikros linijos.

Savivaldybė penktadienį pranešė, jog per savaitgalį galės paimti 800 ėminių ir neplanuoja šių apimčių mažinti.

„Pasirengta per savaitgalį atlikti iki 800 tyrimų. Toks kiekis buvo suderintas dar penktadienį priešpiet. Registracijos jiems jau yra paleistos, tad atšaukti ar pakeisti nebėra kaip, nes tai – ne kompiuterinis žaidimas“, – pabrėžė savivaldybės atstovas.

Vis dėlto savivaldybė žada vykdyti įpareigojimą dirbti iki 18 val.

Savivaldybės atstovai pabrėžia, jog punktas nedirba „į šaldytuvą“, ir darbo apimtys planuojamos atsižvelgus į laboratorijų pajėgumus.

Nuo sekmadienio Lietuvos savivaldybių administracijos turi užtikrinti, jog mieste veiktų „ne daugiau nei vienas mobilus punktas“ ir ėminius dėl koronaviruso jis rinktų „ne ilgiau nei 6 valandas per dieną“, teigiama vėlai penktadienį vakare pasirašytame Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendime.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, tokie pakeitimai galios dvi dienas – nuo sekmadienio, iki antradienio, kuomet įsigalios antroji sprendimo dalis, leisianti didžiosioms savivaldybėms vėl grąžinti norimą kiekį mobiliųjų punktų, tačiau jų veikla turės būti suderinta su laboratorijų pajėgumais ištirti ėminius.

„Šias dvi dienas gyventojai, nerimaujantys dėl savijautos ir pajutę viršutinių kvėpavimo takų peršalimo simptomus, raginami kreiptis į savo šeimos gydytoją. Atkreipiame dėmesį, kad didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Kaune – veiklą pradėjo karščiavimo klinikos“, – teigiama penktadienį prieš vidurnaktį išplatintame pranešime.

Penktadienį spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras A. Veryga sakė, kad siekiant sumažinti laboratorijose neištirtų koronaviruso mėginių skaičių savivaldybių mobilūs punktai jų laikinai ims mažiau, tačiau neminėjo, kad dalį punktų teks laikinai uždaryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

Tai kaip bus ryt ir poryt?

Lankytoja

Ačiū už puikiai organizuotą Kauno patikros punkto darbą! Mėginys paimtas vakare, o rezultato atsakymas gautas kitą dieną iki 12 val. Dirba puikiai, visiems ačiū!

Prašome

Dirbkite kol galite. Dėl visų saugumo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS