Kauno savivaldybėje – atostogų vėjai | kl.lt

KAUNO SAVIVALDYBĖJE – ATOSTOGŲ VĖJAI

Vasariškomis atostogomis padvelkė ir Kauno miesto savivaldybėje. Vakar vyko paskutinis šio pusmečio miesto tarybos posėdis, po kurio dalis miesto vadovų patraukė ilsėtis. Tiesa, ne visi.

Poilsiaus vėliau

Kauno miesto savivaldybės koridoriai ištuštėję, nemažai specialistų atostogauja. Vakar vyko paskutinis šio pusmečio tarybos posėdis, po kurio paprastai nemažai tarybos narių patraukia ilsėtis. Tačiau vasarą atostogauti nusprendė ne visi. Štai Kauno meras Visvaldas Matijošaitis laisvas dienas planuoja rudeniop.

Įvairūs savivaldybėje dirbantys specialistai atostogų grafikus dėliojasi įvairiai, tačiau populiariausias atostogų laikas išlieka liepos–rugpjūčio mėnesiais. Vis dėlto savivaldybės atstovai tikino, kad darbai neturėtų nutrūkti.

"Kaip ir daugelyje įstaigų bei organizacijų, daugiausia pageidaujančių atostogauti – liepą ir rugpjūtį. Tačiau darbuotojai savo skyriuose derina atostogas tarpusavyje, kad dėl to nenukentėtų jų atliekamos tiesioginės funkcijos ir būtų sėkmingai išlaikytas darbų tęstinumas. Taigi gana dažnai atostogų planai ir grafikai koreguojami", – teigiama "Kauno dienai" atsiųstame komentare.

Kauno meras nebus tarp tų, kurie atostogauja vasarą. Jis poilsinių kelionių šiuo metu nenumatęs. Šiemet pavasarį jis su drauge Loreta savaitę viešėjo Dubajuje, o spalio mėnesį turi planų išvykti savaitę pailsėti į Turkiją. Žiemą, tai jau yra tapę kasmete tradicija, meras vėl vyks į kalnus paslidinėti. Itin egzotiškų kelionių šiuo metu V.Matijošaitis teigė neplanuojantis, nes nemažai tolimų kraštų jau yra aplankęs anksčiau, kai keliaudavo po pasaulį verslo reikalais.

Vien dėl to, kad tarybos posėdžių rugpjūtį nebus, nereiškia, jog darbai nevyks.

"Pirmiausia, kaip patys kauniečiai mato, mieste šiuo metu – tikrai daug veiksmo, todėl nesinori nuo jo atitrūkti. Taigi artimiausiu metu atostogauti neketinu. Man visai patinka lietuviška vasara. Čia tikrai gali atsipūsti po savaitės darbų. Jei tik turiu progą, kone kiekvieną savaitgalį vykstu į Palangą", – apie poilsį lietuviškame pajūryje kalbėjo Kauno meras V.Matijošaitis.

Laikas šeimai

Kauno miesto savivaldybės administracijos komanda skirtingai dėliojasi atostogų planus. Kai kurie dar neturi konkrečių planų, tačiau per laisvas dienas planuoja skirti laiko šeimai.

Administracijos direktorius Vilius Šiliauskas atostogaus beveik mėnesį. Pagal savivaldybės viešųjų ryšių pateiktą informaciją, jis turėtų ilsėtis nuo liepos 22 iki rugpjūčio 20 d.

V.Šiliauskas atostogaus visą mėnesį.

Prieš kelis mėnesius antrosios atžalos sulaukęs tėtis planuoja su visa šeima porai savaičių išvykti pailsėti į Turkiją, o likusį laiką praleisti namuose. V.Šiliauskas neslėpė, kad per atostogas suplanavo ir rimtų darbų. Savivaldybės administracijos direktorius teigė, kad, sekdamas prezidentės D.Grybauskaitės ir premjero S.Skvernelio pavyzdžiu, jis ketina pasitelkti atsinaujinančią energiją, todėl ant namo stogo montuos saulės elektrinės elementus.

V.Šiliausko pavaduotojas Paulius Keras "Kauno dienai" tikino, kad kol kas atostogų nesuplanavęs. Jis buvo pasiėmęs kelias laisvas dienas, bet ilgų atostogų šiemet dar neturėjo.

Jo kolegė Jolanta Baltaduonytė taip pat nedaugžodžiavo ir teigė, kad kai turės atostogų, jos bus skirtos artimiausiems žmonėms. Jos atostogos numatytos nuo liepos 29 iki rugpjūčio 23 d.

Dar vienas administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis buvo atviresnis, tačiau ir jis kol kas neturi nusibrėžęs aiškaus atostogų tikslo. Pašnekovas pažymėjo, kad tikrai laiką praleis su šeima, o detalesnius atostogų planus dėliosis paskutinę akimirką.

"Atostogausiu kelias savaites. Nieko ypatingo neplanuoju, tiesiog praleisiu laiką su šeima. Kadangi auginame du mažus vaikus, tai su jais gal kažkur nuvažiuosime. Kol kas jokios kelionės į kokią Turkiją neturime, tai reikės paskutinę minutę spręsti. Rinksimės iš to, ką galime priderinti prie mažų vaikų ritmo. Jei bus geras oras, galbūt į lietuvišką pajūrį važiuosime, jei bus prastesnis – gal patrauksime kažkur kitur. Paprastai išvakarėse ir viską sudėliojame", – kalbėjo T.Metelionis, kurio atostogos prasideda nuo liepos paskutinės savaitės.

Duoklę šeimai pasiryžusi atiduoti ir vicemerė Rasa Šnapštienė. Ji "Kauno dienai" minėjo, kad dalį atostogų jau turėjo, likutį planuoja išnaudoti rugpjūčio pradžioje.

R.Šnapštienė laisvą laiką skiria artimiesiems.

"Rugpjūtį bus tokios simbolinės atostogos, niekur į užsienį važiuoti neplanuoju. Kaip visuomet, skirsiu laiką šeimai, buičiai, namams ir pabūti su savimi, pasivaikščioti", – sakė mero pavaduotoja ir pridūrė, kad paprastai neužtenka poros savaičių tam, kad galėtų visiškai atsipalaiduoti ir negalvoti apie darbus, tačiau atostogas tenka derinti su visa komanda, tad neišeina vienam žmogui mėnesį atostogauti.

Italijos dvelksmas

Dar vienas Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis "Kauno dienai" atskleidė, kad dalį atostogų jis su šeima jau praleido Italijoje. Vicemeras kol kas nežino, kur ir kada papūs nauji atostogų vėjai. Nėra aišku, ar iš viso šią vasarą dar bus laiko atsikvėpti.

"Aš vasaros pradžioje atostogavau. Su šeima trumpam buvome išvykę pakeliauti, susipažinti su Sicilijos sala. Istoriškai ir architektūriškai ten yra labai nemažai ką pasižiūrėti, yra ir gamtos. Visada įdomu pamatyti ten, kur dar nesi buvęs, o juk Sicilija kažkada buvo ir graikų užkariauta, ir arabų bei normandų, tad jų palikimo tikrai nemažai yra išlikę. Saloje yra ir daug barokinės architektūros, tad buvo labai įdomu viską gyvai pamatyti", – įspūdžiais iš praėjusios kelionės dalijosi vicemeras A.Palionis.

Paklausus, kodėl atostogoms pasirinko būtent Sicilijos salą, A.Palionis nedvejodamas atsakė, kad šį Italijos kampelį kartu su žmona jau seniai svajojo pamatyti.

"Čia buvome pirmą kartą. Nuo seno buvo abiejų svajonė kada nors tai pamatyti. Susiklostė aplinkybės ir tai padaryti galėjome šiemet", – pridūrė mero pavaduotojas.

A.Palionis su šeima vasaros pradžioje lankėsi Sicilijoje.

"Kauno diena" pasmalsavo, kada vėl užplūs atostogų vėjai. Galbūt išeis iš savivaldybės bent trumpam pabėgti po pirmojo pusmečio tarybos posėdžių pabaigos?

"Kol kas antrų vasaros atostogų neplanuoju. Greičiausiai dabar atostogausiu jau tik kitais metais. Tarybos posėdžiai jau yra tik finalinis darbų etapas, turime daug darbų dar iki posėdžio. Todėl vien dėl to, kad tarybos posėdžių rugpjūtį nebus, nereiškia, jog darbai nevyks", – apie tai, kad likusią vasaros dalį nusiteikęs dirbti kalbėjo A.Palionis.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

jei ne pramogauja tai atostogauja

Tai, kad tokie isgamos kaip krabo trejybe ir taip atostogauja, pramogauja toje savivaldybej,,,

Anonimas

Apie 12 val.buvau Laisves alejoje tai matosi ,kad visi atostogauja,Aleja israusta,o dirbanciu nesimato.Kur kaune nori pravaziuoti zenklai rodo ,kad visas Kaunas kaip po karo,apkasai .

tai

gal irgi tėvystės, kaip sakant ant smūgio ? :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS