Kauno viešajame transporte leis atsiskaityti banko kortele? | kl.lt

KAUNO VIEŠAJAME TRANSPORTE LEIS ATSISKAITYTI BANKO KORTELE?

Specialistai diskutuoja dėl dar vienos galimybės atsiskaityti už viešojo transporto paslaugas. Svarstoma Kauno autobusuose ir troleibusuose leisti atsiskaityti banko kortele, taip sprendžiant grąžos atidavimo problemą.

Dabar Kauno viešajame transporte už važiavimą galima atsiskaityti keliais būdais: perkant bilietą pas vairuotoją ir mokant grynais pinigais, „Žiogo“ kortele arba programėle. Norint už paslaugą atsiskaityti su „Žiogu“, reikia iš anksto pasipildyti elektroninį bilietą arba programėlę.

Tie, kurie rečiau naudojasi viešuoju transportu, gali bilietą nusipirkti pas vairuotoją. Šis bilietas – brangesnis, nei mokant „Žiogu“, tačiau jis gan populiarus, jei reikia tą vienintelį kartą sumokėti už važiavimą ar tiesiog pasimetė „Žiogo“ kortelė, išsikrovė telefonas ir neišeina programėle susimokėti už važiavimą. Tačiau taip perkant bilietą kyla net kelios problemos – vairuotojas turi ne tik vairuoti, bet ir skaičiuoti grąžą. Pagal dabartines taisykles, keleiviai vairuotojui turi duoti ne didesnę nei 5 eurų kupiūrą, tačiau pasitaiko atvejų, kai vairuotojas net ir tada neturi smulkių grąžai.

Ne kartą teko stebėti keleivius, visose kišenėse ieškančius monetų, kad galėtų nusipirkti bilietą. Pasitaiko, kad kiti keleiviai geranoriškai pasmulkina pinigus. Siekiant gerinti viešojo transporto sistemą, savivaldybės specialistai svarsto galimybę leisti Kauno autobusuose ir troleibusuose atsiskaityti banko kortele. Tokiu atveju nekiltų problemų ir dėl grąžos atidavimo, o keleiviai galėtų patogiai nusipirkti bilietą.

Tačiau kol kas lieka neaišku, kokių investicijų reikėtų viešajame transporte diegiant kortelių skaitytuvus. Taip pat dar svarstoma, ar atsiskaičius kortele bilietą, kaip dabar, paduos vairuotojas, ar keleiviui užteks atsiskaičius pačiam pasiimti kvitą ir jis bus tas įrodymas, kad už kelionę sumokėta.

„Galimybė Kauno viešajame transporte atsiskaityti bekontakte banko kortele tikrai svarstoma. Tam ieškome geriausių sprendimo būdų. Kai tik sprendimą priimsime, apie tai visuomenę informuosime. Tuo pačiu paaiškinsime ir naujos atsiskaitymo sistemos veikimo principą“, – „Kauno dienai“ komentavo miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Kol kas dar neaišku, kada keleiviai galės viešajame transporte atsiskaityti kortelėmis. Specialistai dar nenurodė, ar paliks galimybę už bilietą sumokėti grynaisiais. Tad belieka laukti, kol bus rastas tas geriausias sprendimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

DAROM yra sakoma vairuotojui,ar ponia visą laiką važinėja zuikiu kad poniai trūksta komforto kontrolės autobusiukuose ir kontrolieriai taip nepatinka

Keleivė kaunietė

Reikėtų kokybiškesnės Keleivių kontrolės. Naujų, šiuolaikiškų kontrolės autobusiuku, kulturingesnių kontrolierių. Dabar esami tokie grubus. Mandagumo norėtųsi. Įlipa grubiai, staigiai, ramybę trikdanciai. Išlipa: DAROM zodziu, o ne tiesiog mandagiu lietuvišku žodžiu AČIŪ. Viešojo transporto sistemos lygis vis tik tai.

ai

kauno transporto vadovai truputi nemastantys. jie ne taip jau senai ivede uzdara qr kodo bilieta. nori nenori reikes pajungti nauja nfc korteliu validatoriu salia esamo qr koda skaitancio is programeles, jei nenores griauti ir lipdyti nauja sistema is naujo. as esu briuselyje mates tramvajuose, kur vienas validatorius yra vienokiam bilietui pazymeti, kitas kreditinem ar debitinem kortelem nuskaityti. zodziu prasisove kaunas, kainuos daug brangiau atnaujinti sistema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS