Kauno žaliaskarės kūrėja: šios eglutės sėkmės kodas – daug gerų emocijų | kl.lt

KAUNO ŽALIASKARĖS KŪRĖJA: ŠIOS EGLUTĖS SĖKMĖS KODAS – DAUG GERŲ EMOCIJŲ

Sekmadienį iki vėlumos kauniečiai ir miesto svečiai dar gali spėti pasigrožėti pagrindine miesto žaliaskare. Pirmadienį ji bus pradėta ardyti ir paliks Rotušės aikštę, iki kol artėjant kitam šventiniam laikotarpiui jos vietą užims kita puošmena.

„Demontuosime rytoj. Dar šiąnakt švies eglutė“, – šyptelėjo sekmadienį portalo kauno.diena.lt žurnalistų kalbinta Kauno žaliaskarės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

Sausio 10-ąją nuo pat ryto Rotušės aikštėje kils bokšteliai ir atsakingi darbuotojai pradės vykdyti suplanuotus darbus, truksiančius dvi dienas. Didžiąją jų dalį, sakė pašnekovė, planuojama atlikti per pirmąją dieną, o antrąją beliks sutvarkyti aplinką.

Pasiteiravus, koks likimas laukia pagrindinės Kauno Kalėdų eglės puošmenų, J. Šmidtienė sakė, kad jos bus grąžintos Kauno miesto savivaldybei, kuriai ir priklauso. Žaliaskarės šakos bus perduotos „Kauno švarai“ ir utilizuotos, o karkasas iškeliaus į kūrėjų dirbtuves.

Sprendimą, kad miesto žaliaskarė bus pradėta demontuoti sausio 10 dieną priėmė Kauno miesto savivaldybė, tačiau, tarstelėjo J. Šmidtienė, šiemet eglute gyventojai ir svečiai vis tiek galėjo pasidžiaugti ilgiau nei 2021-aisiais, kai dėl pandemijos buvo nerekomenduojama būriuotis.

Šeštadienis Rotušės aikštėje

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tiesiog, matyt, ji buvo pakankamai šilta ir simpatiška. Čia tikriausiai yra jos sėkmės kodas – labai daug gerų emocijų.

„Iš reakcijų aš matau, kad visiems žmonėms – tarp jų ir menininkams, ši eglutė buvo priimtina, neužkliuvo. Tiesiog, matyt, ji buvo pakankamai šilta ir simpatiška. Čia tikriausiai yra jos sėkmės kodas – labai daug gerų emocijų“, – šyptelėjo kūrėja.

Pasak J. Šmidtienės, per visą laikotarpį Kauno Kalėdų eglutei puošiant Rotušės aikštę, ją nuolat lydėjo žmonių padėkos žodžiai – ir susitikus gatvėje, ir menininkės darbe – galerijoje. 

Jolanta Šmidtienė. / Vilmanto Raupelio ir Evaldo Šemioto nuotr.

„Atnešdavo ne tik padėkas, bet ir dovanų esu gavusi – visokių suvenyriukų. Žmonės šiemet reagavo labai šiltai. Man labai smagu, kad daugelis socialiniuose tinkluose dalijosi eglutės vaizdais. Jei pernai eglutė ir jos aplinka buvo graži, bet žmonės – tarsi uždaryti, nes nors iki eglutės ateiti ir buvo galima, bet nerekomenduojama, tai šiemet visi vaikščiojo ir džiaugėsi. Man patiko, kad žmonės prasiskaidrindavo savo laiką“, – šyptelėjo pašnekovė.

Kad smalsuolių dėmesio šventinei žaliaskarei nestigo, liudijo ir šeštadienį, sausio 8-ąją į Rotušės aikštę atėję kauniečiai bei miesto svečiai.

Dalis prie jos pozavo, norėdami įsiamžinti kartu, kitiems pakako vienos eglės nuotraukų. 

Užkalbintos mama su dukra pasakojo, kad pastaroji dar nebuvo mačiusi šio sezono šventiškos Rotušės, todėl pasinaudojo proga.

Kol pašnekovės fotografavosi, užkalbinome kitus eglės lankytojus. Išgirdę klausimą, ar jau spėjo įsiamžinti prie eglės, pora čia pat traukė telefonus.

„Žiūrėkite, pilnas telefonas eglės nuotraukų. Ir dieną, ir sutemus, ir su mumis prie eglės, ir be mūsų. Ir net su mūsų Bosu“, – kadro su augintiniu ieškojo kauniečiai.

Tauragiškių kompanija į Kauną atidundėjusi dėl koncerto kelionę pasiankstino, todėl laiko liko ir Rotušės aikštę apžiūrėti.

Kiti aikštę ir Kalėdinę eglę įtraukė į savo tradicinį savaitgalinį maršrutą pėstute po Senamiestį. O kitiems eglė buvo tiesiog pakeliui, todėl ir stabtelėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ALGIS

O man visai nepatiko , aš už naturalias nedideles eglutes , svarbu ne dydis , o ..... ,gigantomanija , tai okupacinio režimo palikimas , čia švaistomi šimtai tūkstančių , o maltiečių sriubai U B A G A U J A M A per visud televizijos kanalus , rusai ir geležinkelį pastatė platesnį per vyro organo ilgį , pagal keiksmažodį [.

Jiems

Pati gražiausia eglutė, tokia lengutė, pasakiška, šventiška. Žmonėms kičo reikia, todėl nepatika, o kokie pikti, tulžingi. Nei Kalėdos nepadėjo blogai nuotaikai nuplauti, negražu, kauniečiai, bjaurūs komentarai.

Pafa

Durnių rinkinys. Tereikia diklofoso tiems drugeliams damušt kad nesikankintu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS