Kiek kainuos kelionė Nemunu? | kl.lt

KIEK KAINUOS KELIONĖ NEMUNU?

Kauno politikai tvirtino plaukimo laivu įkainius. Įvairius programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ renginius bus galima pasiekti ir vandens transportu. Tiesa, neaišku, kas teiks tokią paslaugą.

Įkainiai be laivo

Kauno miesto taryba balandžio 26-ąją svarstė tarifus, kurie bus taikomi plaukiant laivu. Iš pradžių žadama patvirtinti bilietų kainą, o tik vėliau bus ieškoma ir laivo, kuri plukdys turistus.

Sprendimo „Dėl biudžetinės įstaigos „Parkavimas Kaune“ teikiamų paslaugų įkainių nustatymo“ projekte nurodoma, kad plaukimas laivu kainuos nuo 2,5 euro iki 5 eurų. Dokumente dėstoma, kad visa kaina bus taikoma suaugusiesiems. 50 proc. pigiau už plaukimą laivu mokės pensininkai, neįgalieji, moksleiviai ir studentai. Vaikai iki 7 metų būtų plukdomi nemokamai. Dar papildomas euras kainuos norint kartu plukdytis ir dviratį.

„Kauno diena“ pasidomėjo, kokiam laivui bus taikomi tokie tarifai, kokiu maršrutu jis plaukios, kur galės paimti ir išleisti keleivius, nes Kaune yra vos kelios prieplaukos.

Paslauga: kol kas nėra aišku, koks laivas plukdys keleivius. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

„Kaunas yra upių miestas ir norima, kad būtų teikiama laivų plaukimo paslauga tiek mieste, tiek aplinkinėse teritorijose. Koks laivas plukdys kauniečius, paaiškės po viešojo konkurso“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Dėliojamas maršrutas

Savivaldybės atstovas teigė, kad papildomų pontonų ir prieplaukų kol kas įrengti neplanuojama. Kelionėms laivu bus naudojama jau esama infrastruktūra. Tikimasi, kad kauniečiai laivu galės pasiekti ir rajoną, tačiau konkrečių stotelių nenurodoma.

„Planuojama, kad laivo maršrutas apims ne tik miesto, bet ir aplinkines teritorijas. Jei vandens lygis bus žemas – laivas plauks nuo Vytauto bažnyčios, o jei pakankamas, kelionė prasidės nuo „Žalgirio“ arenos. Sustojimai planuojami prie Vytauto bažnyčios ir Zapyškyje, netoli  programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ ekspozicijos.

Plaukimas laivu kainuos nuo 2,5 euro iki 5 eurų.

Tikimės, kad šiais metais mieste ir jo apylinkėse kuriamus traukos objektus lankytojai galės pasiekti ne tik automobiliais, bet ir kuo įvairesnėmis darnaus judumo priemonėmis. Tikslus laivo plaukimo maršrutas bus žinomas po viešojo konkurso“, – teigė M.Matusevičius.

Keli kartai per dieną

Nors dar nežinoma, kas už patvirtintus įkainius plukdys keleivius, viliamasi, kad laivas plauks kelis kartus per dieną.

„Laivas turėtų plaukti kelis kartus per dieną ir juo bus galima pasiekti aplinkines teritorijas. Galbūt kol kas jis visiškai neatliks viešojo transporto vaidmens, tačiau tikimės, kad kuo toliau, tuo labiau laivyba Kaune bus patogesnė ir sulauks daugiau dėmesio“, – vylėsi Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Laivas turėtų plaukti tris dienas per savaitę – penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Bilietus bus galima įsigyti tiek pačiame laive, tiek iš anksto – internetu.

Tikimasi, kad laivas pradės plaukti antroje gegužės pusėje ir kursuos iki rugsėjo vidurio. Žinoma, sezonas priklausys ir nuo oro sąlygų.

Primename, kad pernai vasarą buvo atgaivintas ir visuomenei pristatytas laivas „Žalgiris“, kuris keleivius plukdė nuo „Žalgirio“ arenos iki Raudondvario. Kiek anksčiau Nemunu pradėjo plaukioti ir „Kaunas“. Pramoginius plaukiojimus Nemunu ties Kaunu vykdo ir „Perlas“. Ar savivaldybės planuojamas keliones Nemunu vykdys kuris nors iš šių laivų, ar tai bus naujas dalyvis, paaiškės po viešojo konkurso.

GALERIJA

  • Kiek kainuos kelionė Nemunu?
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anzel

O man atrodo,kad ant laivo bus didziule raide Z .

Anonimas

nežino,kur plauks ir paisto:))

...

aš tai tikiuosi kad laivų pavadinimai bus ukrainietiški
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS