Kitokios Kalėdos: be masinių renginių ir kūrybinių dirbtuvių | kl.lt

KITOKIOS KALĖDOS: BE MASINIŲ RENGINIŲ IR KŪRYBINIŲ DIRBTUVIŲ

Situacija dėl koronaviruso pandemijos negerėja. Šalyje įvestas karantinas, neaišku, ar neteks jo pratęsti. Dėl to šiemet didžiosios metų šventės bus kitokios. Jau dabar žinoma, kad Kaune šventiniu laikotarpiu bus atsisakyta masinių renginių.

Eglutės įžiebimas – iš namų

Įprastai pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventę stebėdavo tūkstantinė minia, pro žmones sunkiai būdavo galima prasibrauti nuo vieno Rotušės aikštės kampo iki kito. Šiemet tokio reginio neišvysime, nes įžiebimo šventę žmonės bus raginami stebėti iš namų.

"Nuolat stebime situaciją ir kalėdines veiklas planuojame atsižvelgdami į tuo metu galiojančius ribojimus bei saugumo reikalavimus. Siekdami išvengti tolesnio COVID-19 plitimo pavojaus Kauno miesto savivaldybės teritorijoje, ieškome saugių būdų, kaip kauniečiams sukurti saldžią Kalėdų pasaką, kuri yra šių metų Kauno Kalėdų tema. Todėl eglutės įžiebimo šventę šiais metais iš Rotušės aikštės perkelsime į televizoriaus ekranus ir kviesime kauniečius, miesto svečius šventę stebėti saugiai namuose", – "Kauno dienai" komentavo Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Eglutės įžiebimo šventę šiais metais iš Rotušės aikštės perkelsime į televizorių ekranus.

Virtualus kalėdinis miestelis

Dėl COVID-19 situacijos prie Kauno pagrindinės eglės šiemet nebus ir įprasto kalėdinio miestelio, kuris kvepėdavo šilta kakava ir kviesdavo užeiti į namelius, kuriuose būdavo įsikūrę įvairūs personažai.

"Tradicinės kalėdinio laikotarpio veiklos prie eglutės Rotušės aikštėje šiais metais nebus organizuojamos. Vietoje jų planuojame dalytis kalėdinių dirbtuvių vaizdo įrašais, mokančiais naujų receptų ar darbelių, kad mažieji kauniečiai drauge su tėveliais smagiai ir prasmingai kalėdinį laikotarpį leistų namuose", – šių metų virtualaus kalėdinio miestelio idėją pristatė A.Augonė.

Nežinia dėl Naujųjų sutikimo

Daug metų kauniečiai ir Naujuosius metus sutikdavo Rotušės aikštėje. Čia susiburdavo didelės draugų kompanijos, būdavo leidžiami fejerverkai, o atmosferą kaitindavo didžėjai. Deja, bet ir Naujųjų metų sutikimo šventę kol kas gaubia nežinomybė.

"Jei nesikeis šiuo metu galiojantys ribojimai ir nustatyti saugumo reikalavimai dėl COVID-19 plitimo, planuojame atsisakyti ir Naujųjų metų sutikimo šventės Rotušės aikštėje. Kitokio, saugaus, formato šiai šventei dar ieškome", – apie tai, kad dar neaišku, kaip Kaunas sutiks 2021-uosius, komentavo Kultūros skyriaus vedėja.

Kurs šventinę nuotaiką

Nors ir bus taikomi tam tikri apribojimai renginiams, savivaldybės atstovai žada, kad Kaune tikrai jausis šventinė nuotaika. Įvairiomis dekoracijomis ir švieselėmis bus puošiama ne tik Rotušės aikštė, bet ir kitos Kauno erdvės.

"Aišku viena – karantinas gražiausių žiemos švenčių tikrai neatims. Todėl šiais metais Rotušės aikštėje planuojama daugiau šviesos, numatyta dvigubai daugiau lempučių, girliandų medžiuose, nei buvo pernai. Bus naudojama ir nauja medžiaga dekoracijoms kurti", – pažymėjo A.Augonė.

Šiais metais Laisvės alėjos liepų šakose sužibs daugybė mažų švieselių, tad atsinaujinusi pagrindinė miesto pėsčiųjų arterija kalėdiniu laikotarpiu džiugins jaukumu ir šventine nuotaika. Prie savivaldybės esančiose klombose, kaip ir praėjusiais metais, vėl sužibės apie 80 mažų eglučių. Bus papuošti visi Kauno tiltai, miesto centro gatvės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

bus proga

žmonėms susimąstyti, kad Kalėdos yra ne Jingle bells, o Jėzaus Gimtadienis.

Nieko nepadarysi

Visas pasaulis uzsidares

VELNIAS

tuoj mums įkalbės,kad čia normalu.Lietuviai, nepasiduokime durninami.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS