Kuo vilioja atnaujinti Kauno parkai? | kl.lt

KUO VILIOJA ATNAUJINTI KAUNO PARKAI?

Praėjusį savaitgalį praūžus Draugystės parko atidarymui, Dainavos mikrorajono gyventojai jau mėgaujasi atnaujinta erdve, o šį savaitgalį į sutvarkytą Santarvės parką kviečiami Šilainiuose gyvenantys kauniečiai.

Pramogos gryname ore

Atnaujintame Draugystės parke kalbinti kauniečiai sutartinai gyrė, kad šioje erdvėje dabar viskas labai gražu.

"Po rekonstrukcijos parkas tapo jaukesnis, smagu, kad šalia namų atsirado nauja krepšinio aikštelė į kurią galės eiti sūnus. Manau, dabar šalia gyvenantys vaikai praleis daugiau laiko lauke", – vylėsi jauna mama. Iš tikrųjų, parke laiką dabar leidžia ir paaugliai, kompiuterinius žaidimus namuose iškeitę į gryną orą.

Kaunietė Violeta džiaugėsi, kad miestas gražėja, daugėja atnaujintų parkų. "Praėjusiais metais atnaujino ir Dainavos parką, aplinka tapo daug gražesnė", – pastebėjo ji.

Atnaujinto Draugystės parko atidarymas

Eitvydo Kinaičio ir Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Draugystės parkas po rekonstrukcijos tapo sportiniu parku. Geru oru čia susirenka bent keliasdešimt sportuojančių kauniečių. Nuo šiol parke galima užsiimti keletu sporto šakų: nuo adrenaliną keliančio BMX dviračių sporto ant specialiai tam įrengtų rampų iki kantrybės ir susikaupimo reikalaujančių šachmatų, kuriais galima žaisti prie tam skirtų stalelių.

Pietų pertrauka – parke

Žinoma, populiarūs ir įvairūs lauko treniruokliai. Kaunietis Vitalijus, lankęsis parke prieš ir po rekonstrukcijos, tikina, kad įrengti nauji treniruokliai – puiki proga kartais pramiklinti sąnarius, džiaugiasi, kad jaunuoliai gali sportuoti ne tik sporto salėse, bet ir lauke, gryname ore. "Kol orai nesubjurs, planuoju čia lankytis ir sportuoti bent jau kas antrą dieną", – planuoja vyras.

Šalia treniruoklių vaikštinėjęs senjoras smalsiai dairėsi į sportuojančius, ir atrodė, kad jau pasiryš pabandyti ir pats, tačiau šįkart susilaikė – turbūt vyresnio amžiaus žmonėms prie naujovių dar reikia priprasti.

Atnaujinto parko lankytojai, ypač vaikai, smagiai praleisti laiką renkasi prie naujo šokančio fontano. Keletas mamų prie fontano stovėjo besišnekučiuodamos, tačiau ir nuolat stebėdamos savo mažylius, kurie tik ir taikėsi išsimaudyti arba bent jau sušlapti – juk vanduo taip vilioja atsigaivinti.

Dvi sportinę aprangą vilkinčios moterys atėjo pabėgioti naujaisiais takais. Pasirodo, taip jos nusprendė praleisti pietų pertrauką ir pailsėti nuo darbų. Pietums skirtą laiką ant suoliuko parke leido ir sumuštinį atsinešęs pusamžis vyras. "Lauke skaniau", – tikino jis.

Dar viena erdvė

Atnaujinta žaliąją erdve galės džiaugtis ir Šilainių gyventojai – savivaldybė šį savaitgalį kviečia į Santarvės parko atidarymą.

"Kiekviename miesto mikrorajone turi būti tvarkinga ir šiuolaikiška erdvė, kur kauniečiai galėtų leisti savo laisvalaikį. Nuo šiol tokią erdvę turi ir Šilainiuose gyvenantys žmonės. Santarvės parkas tapo ketvirtuoju visiškai atnaujintu miesto parku per paskutinius dvejus metus", – priminė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kiekviename miesto mikrorajone turi būti tvarkinga ir šiuolaikiška erdvė, kur kauniečiai galėtų leisti savo laisvalaikį.

Santarvės parko atidarymo šventė prasidės jau šeštadienio vakarą kino po atviru dangumi seansu. "Romuvos" kino teatras į parką atveža nuotykiais kvepiančia istoriją "Dviračiais per Tadžikiją". Sekmadienį renginį pradės nemokamų treniruočių projekto "Judėk sveikai" funkcinė treniruotė, vyks mankšta vaikams. Linksmą sekmadienį lydės popietės šokiai, veiks "Virtuali biblioteka", sporto mokykla "Gaja" kvies miestiečius išbandyti jėgas prie šachmatų stalo. Garsus iliuzionistas Mantas Wizard svečius stebins rankų miklumu – jis Santarvės parke įkurs savo magijos kampelį. Parko atidarymo šventę vainikuos Ąžuolyno orkestro "Pop" ir šokėjų grupės pasirodymas.

Kaip skelbia savivaldybė, rekonstruojant Santarvės parką įrengtas naujas apšvietimas, moderni vaikų žaidimo aikštelė bei pėsčiųjų takai. Visa teritorija apsodinta naujais augalais ir gėlynais, pasėta veja, įrengti dviračių stovai, nauji patogūs suoliukai ir šiukšliadėžės.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

RImgailė

GAL TUO GALI PASIRŪPINTI MIESTO VIEŠOSIOS TVARKOS SKYRIUS,JEI KAI KURIOS MOTERYS NESKIRIA MIESTO PARKO NUO MOTERŲ PLIAŽO

Raminta

Yra žmonių,baisesnių ir šlykštesnių už šunis.Pavyzdžiui, išsiskėtusi sena k...vidury parko

Rūta

Parkas puikus.Tik labai nemaloniai nuteikia pagyvenusios moterys,kurios miesto parko erdvę paverčia beveik moterų pliažu.Apie apatinius ir gulėjimo pozas nepasakosiu, bet ,paprašius nors kukliau gulėti, nes nemalonu aplinkiniams ir nepatogu prieš aplink bėgiojantį anūką,prisiklausiau tokių žodžių ir pamačiau tokių pozų,kad geriau neminėti.Ačiū statybininkams, nepalikusiems netoliese akmenų.Būčiau gavus.Vaikus ir jaunimą auklėjam,O seniokės?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS