Lietuvos universitetų rektorių konferencijai vadovaus E. Valatka | kl.lt

LIETUVOS UNIVERSITETŲ REKTORIŲ KONFERENCIJAI VADOVAUS E. VALATKA

Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) prezidentu penktadienį išrinktas Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka, pranešė aukštoji mokykla.

E. Valatka šiose pareigose pakeitė Vilniaus universiteto rektorių Artūrą Žukauską.

„Dėkoju kolegoms už išreikštą pasitikėjimą. Esu įsitikinęs, kad LURK prezidento pareigos – didelė atsakomybė ir įpareigojimas. Tikiu, kad bendromis jėgomis pavyks sėkmingai tęsti pradėtus darbus ir drąsiai pasitikti laukiančius iššūkius. Svarbiausia – susitelkimas ir noras dirbti drauge vardan bendro tikslo – universitetų ir viso aukštojo mokslo ateities“, – pranešime cituojamas E. Valatka.

Baigiamojo posėdžio metu LURK nariai taip pat rinko prezidiumą – viceprezidente tapo Vilniaus dailės akademijos rektorė Ieva Skauronė, generalinio sekretoriaus pareigas toliau eis Kęstutis Kriščiūnas, o ketvirtąja prezidiumo nare antrai kadencijai perrinkta Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė.

LURK koordinuoja aukštųjų mokyklų rektorių tarpusavio ryšius bei ryšius su valstybės valdžios ir valdymo bei savivaldybių institucijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Pirmasis ir Antrasis, Mykalojaus Koperniko, Žemės ašies, fiziniai judėjimai; Trečiasis ir Ketvirtasis, Romualdo Zubino, Žemės ašies, fiziniai judėjimai; Penktasis ir Šeštasis, Romualdo Zubino, Žemės ašies, fiziniai judėjimai; Septintasis ir Aštuntais, Romualdo Zubino, Žemės ašies, fiziniai judėjimai; Devintasis ir Dešimtasis Romualdo Zubino, Žemės ašies, fiziniai judėjimai!

INŽINIERIUS ROMUALDAS ZUBINAS,

TREČIOJO bei KETVIRTOJO ŽEMĖS AŠIŲ, FIZINIO JUDĖJIMO, ATRADĖJAS, inžinierius, geofizikas - hidrologas - savamokslis - ROMUALDAS ZUBINAS - KOPERNIKO DARBŲ TĘSĖJAS!

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

Seniausios Žemėje LIETUVIŲ KALBOS DĖKA inž. Romualdas Zubinas ATRADO TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS! (Kaip žinome, PIRMĄJĮ ir ANTRĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZININIUS JUDĖJIMUS, PRIEŠ 500 metų, ATRADO LENKAS MYKALOJUS KOPERNIKAS! Šaltiniai liudija, kad nuo, šio amžiaus 500-jų metų, Šiauriniame Žemės pusrutulyje, pradės viešpatauti VIENA SAULĖ! NUO ŠIAURINIŲ KALNŲ SNIEGYNŲ IR LEDYNŲ IŠTIRPS VISI LEDYNAI IR SNIEGYNAI! VANDENS LYGIS ŽEMĖJE PAKILS PER 20 METRŲ! TAI PRIVALŲ ŽINOTI NE TIKTAI MOKSLININKAMS, BET IR VISŲ VALSTYBIŲ VADOVAMSI!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS