Minimas Istorinės Prezidentūros Kaune šimtmetis – vyks ekskursijos | kl.lt

MINIMAS ISTORINĖS PREZIDENTŪROS KAUNE ŠIMTMETIS – VYKS EKSKURSIJOS

Pirmąją kalendorinio rudens dieną sukanka šimtas metų, kai į buvusius Kauno gubernatoriaus rūmus, iš jų pasitraukus Oberosto civilinės administracijos viršininkui, įsikėlė pirmasis Lietuvos prezidentas Antanas Smetona kartu su Prezidento kanceliarija.

Pastatas, kuriame rezidavo visi trys 1919-1940 metų Lietuvos prezidentai, tapo Lietuvos valstybingumo ir politinės galios centro simboliu. Šimtmečio proga, kaip skelbia Nacionalinis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muziejus, šiuose Kauno senamiestyje stovinčiuose rūmuose pirmąją rudens savaitę rengiamas ekskursijų ciklas.

Ciklo ekskursijos nemokamos. Norintys jose dalyvauti mokės tik „studentišką“ muziejaus lankymo bilieto kainą – 2,5 Eur. Ekskursijų metu muziejininkai supažindins lankytojus su 175 metus skaičiuojančio pastato istorija.

Pirmoji ciklo „Nauji Prezidento rūmai“ ekskursija „Gubernatoriaus rezidencija“ vyks rugsėjo 3-iąją. O rugsėjo 4-ąją istorinio muziejaus lankytojai kviečiami į ekskursiją „Rūmuose šeimininkauja vokiečiai“

Rugsėjo 5 dieną - ekskursija „Prezidento rūmai“, o rugsėjo 6 d. ekskursija „Po raudona vėliava“ užbaigs visą Prezidentūros įkurdinimo Lietuvos laikinojoje sostinėje šimtmečiui paminėti organizuotą ekskursijų ciklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ekskursijų vadovas

Akivaizdu, kad reikia paaiškinti, visgi mokslo metų pradžia ;-) Muziejus teikia įvairias paslaugas. Tarp jų yra muziejaus lankymo paslauga, kuri yra apmokestinama 5 Eur, o su 50 proc. nuolaida tai yra 2,50 Eur. Už šį mokestį galima savarankiškai apžiūrėti muziejų. Kita paslauga yra ekskursijų vadovo paslauga, kuri taip pat apmokestinama. Ši paslauga grupei (iki 25 žmonių) kainuoja 10 Eur. Taigi, rugsėjo 1 d. į ekskursijas atėję lankytojai gaus pigesnį muziejaus lankymo bilietą (visiems 2.50 Eur) ir nemokamą muziejaus ekskursijų vadovo paslaugą. Skaičiuojantys supras ;-)

TAI

Tai nuolaida 0,5 euro

įdomioji matematika

nemokamas bilietas kaina 2,5€.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS