Neskubėkite ilsėtis prie Kauno marių: vanduo jau pažaliavo nuo dumblių | kl.lt

NESKUBĖKITE ILSĖTIS PRIE KAUNO MARIŲ: VANDUO JAU PAŽALIAVO NUO DUMBLIŲ

Ilsėtis prie Kauno marių pagrindinio paplūdimio šią savaitę jau nėra smagu. Vanduo „žydi“, prie kranto matyti žali dumbliai. Tačiau baisus dvokas dar nepasklido.

Marios pradeda „žydėti“, nes dauginasi melsvabakterės. Dabar – dar tik šio proceso pradžia. „Žydėjimas“, priklausomai nuo oro sąlygų, temperatūros, tęsiasi kelias savaites.

Net jei enterokokų ir lazdelių tarša neviršija leistinų normų, o maudytis nedraudžiama, bristi į pažaliavusį vandenį – menkas malonumas. Vakar po pietų Kauno marių pagrindiniame paplūdimyje deginosi vos dvi dešimtys poilsiautojų, o vandenyje turškėsi tik keli vaikai, o toliau nuo kranto buvo nuplaukę du užsieniečiai –  vyrai kalbėjosi vokiškai.

Dar nemalonesnis vaizdas pasitiko Kauno marių pliažo pradžioje. Ten bristi į vandenį nesinorėtų kur kas labiau – dugnas dumblėtas, daug žolių, kai kur net varlės kurkuoja. Todėl šioje vietoje matėsi vos keli poilsiautojai.

Medikai maudytis žydinčiame vandenyje nerekomenduoja, nes jis gali sukelti alergiją, infekcines ligas, virškinamojo trakto sutrikimus.

Dabar vyksta Kauno pietrytinio aplinkkelio statyba, netoli Kauno marių intensyviai dirbama. Dėl šios priežasties jau kelios savaitės troleibusai nevažiuoja iki „Kauno marių“ stotelės, jie veža tik iki „Petrašiūnų“ stotelės.

Norintiems patekti prie Kauno marių, tačiau neturintiems automobilių, tenka žygiuoti pėsčiomis nuo „Petrašiūnų“ stotelės iki marių. Atstumas nėra didelis, tačiau tenka įveikti itin dulkėtą atkarpą, nes šalia geležinkelio bėgių kasamas ir sunkvežimiais vežamas smėlis.

„Tęsiant darbus Ateities plente, nuo Palemono iki T. Masiulio g., 9 ir 12 troleibusai važiuos tik iki „Petrašiūnų“ stotelės“, – informuojama 9-ojo ir 12-ojo maršrutų troleibusuose, kurie nuo birželio 1-osios veždavo iki pat Kauno marių.

GALERIJA

  • Neskubėkite ilsėtis prie Kauno marių: vanduo jau pažaliavo nuo dumblių
  • Neskubėkite ilsėtis prie Kauno marių: vanduo jau pažaliavo nuo dumblių
  • Neskubėkite ilsėtis prie Kauno marių: vanduo jau pažaliavo nuo dumblių
  • Neskubėkite ilsėtis prie Kauno marių: vanduo jau pažaliavo nuo dumblių
  • Neskubėkite ilsėtis prie Kauno marių: vanduo jau pažaliavo nuo dumblių
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

gal kas žinot ?

O kaip lampėdžių karjere vilijampoleje ?

kada

pradesite kontroliuoti ir tikrinti nuoteku valymo irenginius kas turi ir kaip jie veikia?....nes dabar ten aplinkui sodai, namai ir pan....neiasku ar jie turi juos ar ne kaip turi ir pan...visa nemuno zona, pajurio zona ir t.t. visu upiu zonos ypac turi tikrinti beje gentvilas zade nuo 2023 geguzes men paleisti nuoteku valymo irenginiu bendra sistema kuriai sukiso jau 2 mln eur...tai kur ji?

Maudykitės be baimės

Jau 70 metų maudausi. Vasarą visi vandens telkiniai žydi. Vieni daugiau, kiti mažiau. Visą laiką žmonės maudėsi. Nuo dumblių niekas nenukentėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS