Nuo pirmadienio – eismo pokyčiai: kaip važiuoti naująja estakada? | kl.lt

NUO PIRMADIENIO – EISMO POKYČIAI: KAIP VAŽIUOTI NAUJĄJA ESTAKADA?

Pirmadienį iš esmės keisis vieno pagrindinių įvažų į uostamiestį eismo schema. Bus atidarytas eismas naujai pastatyta Baltijos prospekto estakada, tačiau viaduku per geležinkelį eismas vienoje įvažų bus uždarytas.

Rekonstruos dar ir viaduką

Tie, kurie rytais automobiliais Vilniaus plentu atvyksta į uostamiestį nuo Jakų žiedinės sankryžos, turės iš dviejų eismo juostų rikiuotis į vieną.

Tada eismas bus nukreipiamas į kairę, per vieną viaduko per geležinkelį eismo krypčių.

Nuo Jakų pusės liks viena eismo juosta, išvažiuojantiesiems iš miesto bus dvi eismo juostos.

Įveikus geležinkelio viaduką, eismo srautai vėl išsiskirstys – sukantieji į Šilutės plentą bus nukreipiami į po estakada esančią žiedinę sankryžą.

O tie, kurie važiuos tiesiai, galės naujai pastatyta estakada važiuoti Baltijos prospekto link.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus paaiškino, dėl ko reikėjo tokių eismo pokyčių.

Arvydas Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Turime pripažinti – paveldėjome situaciją, kai beveik tame pačiame kelio ruože vykdomi du skirtingi projektai, dviejų skirtingų rangovų ir užsakovų. Lietuvos automobilių kelių direkcija nuo pirmadienio pradeda viaduko virš geležinkelio rekonstrukciją ir planuoja uždaryti dalį vienos eismo juostos Vilniaus plente Baltijos žiedinės sankryžos link. Nors Kelių direkcija sutartį dėl darbų pasirašė vasarį, tik rugsėjo pabaigoje mus informavo, kad pradeda darbus. Vairuotojų laukia kantrybės išbandymo metas. Jau dabar prie vieno didžiausių įvažų į Klaipėdą rytinio piko metu formuojasi spūstys, direkcijai uždarius dar vieną eismo juostą, nesunku prognozuoti, kas laukia vairuotojų, įvažiuojančių į miestą“, – sakė A. Vaitkus.

Vairuotojų laukia kantrybės išbandymo metas.

Viltis: gal baigs anksčiau

Kelių direkcija rangos konkursą geležinkelio viaduko remontui skelbė pernai, rangovas paaiškėjo vasarį, tačiau sutartis buvo pasirašyta tik po kelių mėnesių.

A. Vaitkaus žiniomis, statybos leidimas geležinkelio viaduko rekonstrukcijai buvo gautas dar vidurvasarį, tačiau darbus rangovai pradės tik dabar – spalio viduryje.

Vienos viaduko per geležinkelį pusės remontui prireiks septynių mėnesių, dar tiek laiko reikės ir kitos pusės viaduko remontui.

Suprasdama, kad dėl remonto Vilniaus plente kils spūstys, Klaipėdos valdžia priėmė sprendimą – atlikti dalinį Baltijos prospekto estakados darbų pridavimą ir atverti eismą estakada.

„Priėmėme skubius sprendimus, kadangi matėme, kad situacija įvažiuojant į miestą gali būti visiškai paralyžiuota. Estakados atvėrimas spūsčių problemos, kol Lietuvos automobilių kelių direkcija nebaigs darbų, neišspręs, bet tikimės, kad srautams pasiskirsčius per Baltijos žiedinę sankryžą ir estakadą, spūstys bent kiek sumažės. Stebėsime situaciją ir jei reikės prašysime policijos pareigūnų pagalbos rytais reguliuojant eismą Jakų žiedinėje sankryžoje“, – sakė A. Vaitkus.

Meras vylėsi, kad galutinai estakados statybą pavyks pabaigti anksčiau bent keliais mėnesiais, nei buvo numatyta.

Eismas – abiem kryptimis

Naująja estakada nuo pirmadienio važiuoti bus galima abiem kryptimis – įvažiuojant ir išvažiuojant iš miesto.

Bus pasirūpinta ir nevairuojančiųjų patogumu – po žiedine sankryža įrengtos požeminės perėjos, sutvarkyta bei negalią turintiems gyventojams ir judumo priemonėms – dviračiams, paspirtukams – pritaikyta aplinkinė infrastruktūra.

Bendra žiedinės Baltijos pr. sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų vertė – 39 mln. eurų.

Apie 3 mln. eurų skyrė savivaldybė, 32,5 mln. sudaro valstybės lėšos (Susisiekimo ministerijos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos), 4,5 mln. – Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos lėšos. Darbus vykdo bendrovė „Kauno tiltai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

S.S.S.

Ei "Teleu" jei jau tau kyla klausymas koks proto gumbas organizavo tuos konkursus ir ar bus nubaustas, tai tu ir pasiskambink į kelių direkciją ir paklausk, nes tai ji organizavo pastarųjų darbų konkursą, o ne savivaldybė. Ir kiek yra tekę dirbti su kelių direkcija jiems nusispjauti viskas. Jie dirba savo darbą ir jiems pretenzijos neįdomios, nes tai gi valstybinė įstaiga. Tai reikia džiaugtis, kad savivaldybė dar kažką paspartino ir pagalvojo kaip mažinti kamščius.

>o merui Vaitkui ir komandai

kokiu cia populizmu uzsimineji ?

jo buduliai

nemoka zenklu pastatyt ir nukreipt eisma norima kryptim ,pasimokykit is skandinavu keliu zenklijmo . .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS