Paaiškėjo, kiek pinigų kitąmet planuojama skirti ŽŪM perkėlimui į Kauną | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KIEK PINIGŲ KITĄMET PLANUOJAMA SKIRTI ŽŪM PERKĖLIMUI Į KAUNĄ

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) perkėlimui į Kauną kitąmet iš valstybės biudžeto numatoma skirti 200 tūkst. eurų, nurodoma 2020 metų biudžeto asignavimų programoje.

Joje nurodoma, kad į Kauną 2020 metų antrąjį ketvirtį bus perkelta dalis ŽŪM funkcijų, bus įdarbinti specialistai iš Kauno ir aplinkinių regionų.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis yra sakęs, kad ŽŪM tikriausiai dirbs ir Kaune, ir Vilniuje, o jis pats turėtų likti dirbti sostinėje.

Pasak jo, galutinai į perkėlimo klausimus atsakys darbo grupė, šiuo metu vertinanti ministerijos informacijos srautus, skyrių bendradarbiavimą ir ryšius su pavaldžiomis įstaigomis.

Premjeras Saulius Skvernelis tikina, kad ministerija bus perkelta į Kauną, nes tai yra Vyriausybės sprendimas ir jis privalo būti vykdomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

mocia

Iš kur imasi tų dievo avinėlių naivumas? Niekas Kaune nepasikeis jei ten bus perkelta ŽUM, regionų plėtra tai ne ministerija, tai verslo vystymas, darbo vietų kūrimas. O „provincija“ tai mąstymo būdas kurio niekaip neišmuši. Dar vienas komentatorius rašo , kad ministerija Kaune bus išlaikoma pigiau, kas pigiau algos mažesnės komunaliniai kaštai priežiūros išlaidos, o jei patalpos nuomojamos tai + nuomos mokestis.

Anonimas

na, ministerija pakrašty nebus...

Kaunietis

O kodel i centra vel kisam ministerija. Kamsciai oro tarsa, parkavimo trukumas juk. Kalbama istisai bet daroma atvirksciai. Dar labiau apkraukim centra. Tada beliks aptvert spygliuota viela ir prie varteliu paspirtuku pastatyt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS