Svarbu vairuotojams: Kauno centre keičiasi automobilių stovėjimo tvarka | kl.lt

SVARBU VAIRUOTOJAMS: KAUNO CENTRE KEIČIASI AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO TVARKA

Kauno miesto taryba keliose automobilių stovėjimo aikštelėse padidino vietinės rinkliavos mokestį. Taip pat už parkavimo paslaugas teks mokėti ilgesnį laiką.

Pakeistas mokėjimo laikas

Miesto valdžia motyvavo, jog centrinė Kauno dalis dūsta nuo automobilių, tad siekiant sumažinti taršą bei padidinti laisvų automobilių stovėjimo vietų skaičių, Kauno taryba pritarė pokyčiams. Trijose automobilių stovėjimo zonose: mėlynojoje, raudonojoje ir geltonojoje už automobilių statymą reikės mokėti nuo 8 iki 20 val. Iki šiol vietinės rinkliavos mokestis buvo renkamas iki 18 val. Šios zonos apima Laisvės alėją ir jos prieigas, Senamiestį.

„Nuo 18 iki 20 valandomis automobilių užstatymas šiose zonose siekia daugiau kaip 80 procentų. Visiškai suprantame gyventojų, kurie prašo sukontroliuoti eismo srautus centrinėje miesto dalyje, prašymus. Iš jų nuolat sulaukiame skundų ir peticijų, raginančių imtis veiksmų. Įgyvendinus šiuos sprendimus padidėtų automobilių rotacija stovėjimo vietose, jie būtų paliekami trumpesniam laikui ir visi vairuotojai rastų vietos“, – klausimą pristatė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Tarifai už parkavimą minėtose zonose nesikeičia. Oranžinėje zonoje, kuri yra ties Kauno rotuše, valandai palikti automobilį kainuos 2 eurus, geltonojoje – taip pat 2 eurus, raudonojoje – 1,2 euro, mėlynoje – 0,6 euro. Žaliojoje zonoje vietinė rinkliava išlieka 0,3 euro.

Taip pat pritarta, jog stovėjimo vietas rezervavusios įmonės turės galimybę mokėti už vietą nuo 8 iki 18 val., o likusį laiką rezervuotoje vietoje automobilius galėtų statyti visi norintys.

„Iki šiol vietas rezervavusios įmonės turėdavo mokėti už visą parą. Dabar siūloma nauja tvarka, pagal kurią įmonės mokės už laiką nuo 8 iki 18 val. Tai reiškia, kad nuo 18 val. bus daugiau parkavimo vietų visiems kauniečiams ir miesto svečiams“, – kiek anksčiau aiškino M. Matusevičius.

Dvi aikštelės – brangesnėje zonoje

Pailgintas laikas trijose parkavimo zonose – ne visi pakeitimai. Miesto taryba pritarė, jog prie Kauno pilies net dvi automobilių stovėjimo aikštelės bus iš žalios zonos perkeltos į mėlynąją.

Artimiausiu metu aikštelėje prie pat Kauno pilies ir ties „Žemyn upe“, už parkavimą teks mokėti dvigubai brangiau, todėl vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį į pakeitimus ir sumokėti reikiamos zonos rinkliavos mokestį.

Skaičiuojama, jog perkėlus šias minėtas aikšteles iš pigiausios – žaliosios zonos į mėlynąją, miestas iš vietinės rinkliavos mokesčio surinks apie 20 tūkst. eurų daugiau lėšų, kurios bus skirtos miesto infrastruktūros gerinimui.

Opozicijos atstovams kilo klausimų, ar padidinus mokestį už automobilio statymą, neplanuojama mažinti viešojo transporto bilietų kainos. Anot jų, tai būtų logiškas ėjimas, norint, jog centrinėje miesto dalyje būtų mažiau automobilių. Tačiau projekto rengėjai kol kas autobusų ir troleibusų bilietų kainos mažinimo klausimo nesvarsto.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Visva

Mokėkite ir nekranksėkite vergai nužemintieji.

Tautos stebėtojas

pagaliau atvaziuosi ir pasistatysi nesvarbu kiek kainuoja.

AAAAaaaiiiiiiiii!!!!!!!!!

Rusai puolaaa, putkeli gelbėk vatnykus, duok rublį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS