Pasigrožėkite: išrinktos gražiausios Kalėdų eglutės pakaunėje | kl.lt

PASIGROŽĖKITE: IŠRINKTOS GRAŽIAUSIOS KALĖDŲ EGLUTĖS PAKAUNĖJE

Neformaliame konkurse, gruodį surengtame Kauno rajono savivaldybės teritorijoje, dalyvavo eglutės, kurias gyventojai ir bendruomenės papuošė lauke, todėl jos tebedžiugina ne tik kūrėjus, bet ir kaimynus, praeivius. Gražiausias bei įdomiausias eglutes rinko visi, kas tik norėjo.

Pasak rajono mero padėjėjos Jonės Kinderytės, šio mėnesio pradžioje Kauno rajono įstaigos, organizacijos, bendruomenės ir gyventojai sulaukė kvietimo puošti lauko eglutes bei dalintis gražiausiomis jų nuotraukomis. Sulaukta gausybės laiškų su skirtingomis, bet šiluma ir jaukumu dvelkiančiomis kalėdinių eglių fotografijomis.

„Žinoma, Kalėdos – ne sporto varžybos, todėl ir šiuo konkursu siekėme skatinti ne konkurenciją, o kūrybiškumą ir džiugią nuotaiką, kuri pasklistų miestuose, miesteliuose ir kaimuose. O juk šiemet, siaučiant pandemijai, šilumos ir šviesos visiems labai reikia.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Tikime, kad tai pavyko, nes atsiųstų kalėdinių eglučių galerija feisbuke grožėjosi daugiau kaip 112 tūkstančių žmonių! Tai šių metų Kauno rajono bendruomenės feisbuko paskyros rekordas!“ – teigia konkurso rengėjai, besidžiaugiantys, kad rinkdami gražiausias eglutes, pakaunės gyventojai ne tik balsavo, bet ir negailėjo vieni kitiems komplimentų.

Puošiant eglutes, susitelkė Batniavos, Kulautuvos, Domeikavos, Neveronių, Ežerėlio seniūnijų, bendruomenių centrų ir laisvalaikio salių atstovai. Į savo miestelių puošybą ypač aktyviai įsitraukė Raudondvario, Ringaudų, Panevėžiuko, Pažėrų, Lapių ir Pagynės bendruomenės.

Savivaldybės pranešime akcentuojama, jog išradingumu pasižymėjo ir gyventojai: Kristina Rimkuvienė su „Eifelio bokštu“, Jurgita Vyštartienė, į kūrybinį procesą įtraukusi du keturkojus draugus, mažoji Austėja Sinkevičiūtė, atradusi būdą, kaip sukurti eglę jos neturint. Smagiai nuteikė Gražvitos Kazakovienės „Besmegenių fiesta“, „Zapyškio angelai“, Gailos Tulušienės kūryba.

Išskirtines rankų darbo puošmenas sukūrė Rita Chaladauskienė su sūnumi, taip pat Zapyškio pagrindinės mokyklos ikimokyklinukai. Negalima nepastebėti ir autentiškų puošmenų, kuriomis spygliuočius puošė Pilėnų g. 2-ojo namo gyventojai ir Laima Trapeckienė iš Voškonių.

Atsiradus laikiniems apribojimams judėti, jūsų nuotraukos suteikė galimybę virtualiai pamatyti ir saugiai pasigrožėti nuostabiai pasipuošusiu Kauno rajonu.

Šią savaitę paaiškėjo, kurios eglutės sulaukė geriausių vertinimų. Pirmąją vietą su 2 091 balsu laimėjo Neveronių bendruomenės centras, prie Kalėdinio pašto išrikiavęs net keturias gražuoles eglutes. Neveroniškiams atitenka 500 eurų piniginis prizas.

Antrąją vietą, surinkusi 2 065 patiktukus, laimėjo Ringaudų bendruomenės centro puošta žaliaskarė. Šiai bendruomenei skiriamas 300 eurų čekis. Trečiąją vietą su 1 043 balsais iškovojo Batniavos bendruomenės „Spalvota pūga“, už kurią skirtas 200 eurų piniginis prizas.

Savo piniginį prizą įsteigęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pripažino labiausiai vertinęs kūrybiškumą ir bendruomeniškumą. O kadangi jam buvo labai sunku apsispręsti, todėl savo prizą padalino į tris dalis. Mero piniginiai prizai po 200 eurų atiteko išskirtinei Batniavos bendruomenės eglutei, taip pat K. Rimkuvienės šeimai, kuri jau 5 metus džiugina Šlienavos gyventojus šviečiančiu 25 metrų „Eifelio bokštu“, 100 eurų premija atiteks ir Pagynės bendruomenės centrui už spindinčią, daug kruopštaus rankų darbo pareikalavusią eglę.

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

„Atsiradus laikiniems apribojimams judėti, jūsų nuotraukos suteikė galimybę virtualiai pamatyti ir saugiai pasigrožėti nuostabiai pasipuošusiu Kauno rajonu. O mūsų kraštas yra nuostabus pirmiausia todėl, kad jame gyvena kūrybinga, draugiška bendruomenė“, – dėkodamas savivaldybės kaimus ir miestelius papuošusių eglučių kūrėjams, sako Kauno rajono meras V. Makūnas.

GALERIJA

  • Pasigrožėkite: išrinktos gražiausios Kalėdų eglutės pakaunėje
  • Pasigrožėkite: išrinktos gražiausios Kalėdų eglutės pakaunėje
  • Pasigrožėkite: išrinktos gražiausios Kalėdų eglutės pakaunėje
  • Pasigrožėkite: išrinktos gražiausios Kalėdų eglutės pakaunėje
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Draudžia rinktis ,kam tos eglės?

Traukos centras užkratui plisti ir tiek.

Vile

Man visos puostos eglutes grazios. Kiekvienas stengiasi papuosti kuo graziau ir negraziu nebuna.l Tik stai Kauno egle isskirtine, cia reikia tureti fantazijos ir dar sugebeti ja igyvendinti. Tas pats ir Vilniaus egle, tik man asmeniskai nepatinka tai,kad ji apdeliota deklais, tegul ir su ivairiaspalvem lenputem. Kauno egles puosyba isskirtine. Cia tik mano nuomone,niekam jos nepersu.

Aha nu jo

Is tiesu grazu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS