Pavogtų daiktų ieškojęs Š. Jasiukevičius: galvojate, kad stebuklų nebūna? Būna! | kl.lt

PAVOGTŲ DAIKTŲ IEŠKOJĘS Š. JASIUKEVIČIUS: GALVOJATE, KAD STEBUKLŲ NEBŪNA? BŪNA!

Praėjusią savaitę portalas kauno.diena.lt rašė apie Aleksote apšvarintą keliautojo ir publicisto Šarūno Jasiukevičiaus, interneto platybėse žinomo kaip Praeities žvalgas, automobilį. Dabar žinomas kaunietis džiaugiasi – daugelis pavogtų daiktų jam buvo grąžinti.

Primename, kad prieš savaitę iš žinomo vyro „Infinity FX 35“ automobilio buvo pasisavintos maždaug 2 – 3 tūkst. eurų kainuojančios darbui reikalingos priemonės. 

„Iš mano mašinos buvo pavogta kuprinė su filmavimo įranga, fotoaparatas „Sony 7s“ su „Sony full frame“ objektyvu, kamera „GoPro 7“ su asmenukių lazda ir savadarbiu apšvietimu. Pavogė daug akumuliatorių, kelis įkroviklius, filmavimo stovą, du karinius davinius. Bet esmė, kad pavogtos atminties kortelės su trijų laidų medžiaga. Beje, tas dozimetras, kurį numetėte šalia mašinos, vertas 200 eurų, – prieš savaitę pavogtus daiktus vardijo vyras. – Labai prašau tų, kurie paėmė, arba tų, kurie žino kas paėmė, palikit paimtus daiktus prie mano automobilio.“ 

Šiandien kalbėdamas su portalo kauno.diena.lt žurnalistais Š. Jasiukevičius neslepia džiaugsmo. „Galvojate, kad nebūna stebuklų? Būna!!! Beveik visą pavogtą įrangą grąžino! Nėra tik asmenukių lazdos ir dviejų karinių davinių. Tačiau visos atminties kortelės yra, tad ir laidos bus. Reikėjo tik gražiai paprašyti“, – kaunietis teigia, kad jo daiktus pasisavinę žmonės kelias smulkmenas veikiausiai pasiliko kaip suvenyrą. 

Anot Š. Jasiukevičiaus, jo kuprinė su pasisavintais daiktais buvo palikta ant jo automobilio stogo. Gaila, kad tuo metu Praeities žvalgas lankėsi Černobylyje, o paliktą kuprinę po lietaus šeštadienį pamatė kaimynas.

„Kuprinė, matyt, ilgokai stovėjo palikta – ji visiškai permirkusi. Visi daiktai šlapi – kai atidariau fotoaparatą, tai iš jo vanduo išbėgo –, tad juos džiovinu dubenyse su ryžiais. Kai išdžius, patikrinsiu, ar veikia“, – sako Š. Jasiukevičius.

Šarūnas Jasiukevičius. Asmeninio arch.nuotr.

Vyras, kaip ir buvo žadėjęs, praėjusį antradienį kreipėsi į policiją, tačiau kadangi daiktai buvo grąžinti, šiandien jis planuoja pareiškimą atsiimti.

„Mano pavyzdys parodo, kad labai dažnai klausimus galima išspręsti štai tokiu paprastu būdu – paviešinant pagalbos prašymą. Svarbu, kad žmonės neskubėtų nuleisti rankų ir bandytų kad ir taip netiesiogiai susitarti su vagimis ir liudininkais“, – pataria žinomas kaunietis.

GALERIJA

  • Pavogtų daiktų ieškojęs Š. Jasiukevičius: galvojate, kad stebuklų nebūna? Būna!
  • Pavogtų daiktų ieškojęs Š. Jasiukevičius: galvojate, kad stebuklų nebūna? Būna!
  • Pavogtų daiktų ieškojęs Š. Jasiukevičius: galvojate, kad stebuklų nebūna? Būna!
Asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kllg

įsivaizduoju vagies situaciją: scorini brangios technikos, bet tada pamatai fb postą ir pagalvoji "ai ne, nenoriu aš pinigų, tiesiog imsiu ir atiduosiu". ką? rimtai? bičiukas įmetė tašę į vandenį ir pabandė piaro pasidaryti, tiek žinių

kaunietis

Įdomu , ar nerandančių daiktų , pavogtų iš automobilių [ juos labai jau retai suranda policija ], vagys gražintų ?

Jonas

Susimokejo ir atgavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS