Po kruvinų muštynių ministrė ramina: situacija Kaune net gerėja | kl.lt

PO KRUVINŲ MUŠTYNIŲ MINISTRĖ RAMINA: SITUACIJA KAUNE NET GERĖJA

Kriminogeninė situacija Kaune nėra pablogėjusi, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, reaguodama į rugpjūčio pabaigoje Laisvės alėjoje įvykusį aštuonių asmenų užpuolimą.

„Norime patikinti, kad kriminogeninė situacija nėra pablogėjusi, ji net gerėja“, – penktadienį po apsilankymo Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate žurnalistams teigė ministrė.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla pabrėžė, kad užpuolime dalyvavę asmenys pareigūnams yra žinomi, dauguma jų suimti.

„Mums nereikėjo sukti galvos, kas tai padarė, kodėl tai padarė, ir rezultatai yra akivaizdūs“, – tvirtino jis.

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

Policijos vadovo teigimu, tai buvo vienetinis, nesisteminis atvejis.

„Ir iš to vienetinio atvejo mes tikrai pasidarėme didžiulius namų darbus. Šiandien turbūt kauniečiai junta didesnę viešųjų erdvių kontrolę, tam tikrą ženkliai padidintą dėmesį jaučia ir ana barikadų pusė“, – sakė R. Požėla.

Anot jo, pagal kriminogeninę situaciją Kaunas neišsiskiria iš kitų Lietuvos vietų, tačiau šiam regionui skiriamas padidintas dėmesys, Lietuvos kriminalinės policijos biuras teikia pagalbą Kauno kriminalinei policijai.

Policijos vadovas akcentavo, jog policija žino ir stebi Lietuvoje veikiančių organizuotų nusikalstamų gaujų veiklą.

„Narių ar grupuočių skaičius per pastaruosius metus tikrai neauga, jie Lietuvoje veikia epizodiškai“, – sakė generalinis komisaras.

Jis teigė negalįs nurodyti konkrečių skaičių, tačiau minėjo, jog grupuotės skaičiuojamos dešimtimis, jų nariai – šimtais.

„Mūsų analitikai sako, kad didžioji dalis nusikalstamų grupuočių orientuotos į veiklą, susijusią su neteisėta narkotikų apyvarta“, – teigė R. Požėla.

Pasak vidaus reikalų ministrės, tai yra pasaulinė tendencija, o Lietuva, anot jos, išsiskiria tuo, jog sėkmingai kovoja su organizuotu nusikalstamumu, ypač narkotikų srityje.

„Tą rodo rezultatai – išimti didžiuliai kiekiai narkotinių medžiagų. Pernai išimta dešimt tonų narkotinių medžiagų“, – sakė ji.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga penktadienį tvirtino, kad pareigūnai, tirdami narkotikų platinimą nepilnamečiams, keičia tyrimo taktiką.

Šiandien turbūt kauniečiai junta didesnę viešųjų erdvių kontrolę, tam tikrą ženkliai padidintą dėmesį jaučia ir ana barikadų pusė.

„(...) turime rezultatą, šiemet turėjome aštuonias tokias bylas, jos siekia užsienio valstybes, nustatėme tam tikrus kanalus, kaip patenka tos narkotinės medžiagos, kas jas platina. (...) Manome, kad saugumas mokyklose taip pat bus užtikrintas“, – teigė jis.

Rugpjūčio pabaigoje Laisvės alėjoje, prie maitinimo įstaigos lauko terasos, aštuoni asmenys, kaip manoma, lazdomis, užpuolė ten sėdėjusius keturis vyrus ir vieną moterį.

D. Pliavga yra teigęs, jog įvykęs užpuolimas buvo nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimasis, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

R. Požėlos teigimu, šiuo metu suimti šeši užpuolime dalyvavę asmenys.

„Tyrimas sėkmingai plečiasi, šeši iš devynių asmenų yra sulaikyti, yra gavę nuo trijų iki dviejų mėnesių suėmimo terminus. Tikrai laiko klausimas, kada ši byla keliaus į teismą“, – kalbėjo policijos generalinis komisaras.

Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (76)

d

tu giltine be dalgio aik gint,graužt senio ožio,arba suskiaus anuko

ALGIRDAS.

Ar ne specialiai ramino prieš paskutines ''razborkes'' , labai jau įtartina .

H

Aišku kad situacija valdoma , visos kavinės prie baru pastatė kaip ir taupykles , idedi i ja 50 euru už galva ir ....- laike dvieju val. niekas nedaužys per kupra .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS