Karti kaunietės patirtis: po pastabų dėl kaukių – lazda per kojas | kl.lt

KARTI KAUNIETĖS PATIRTIS: PO PASTABŲ DĖL KAUKIŲ – LAZDA PER KOJAS

„Dvi ponios P. Lukšio gatvės 31 numeriu pažymėto namo kieme visada vaikšto be kaukių, o jeigu pasakai, kad reikia jas dėvėti, iš karto pradeda mosikuoti lazda, grasinti, kad mašinos bus aplietos atliekomis“, – pasakoja kaunietė Olivija Muznikienė.

Moteris pasakoja, kad pirmadienį apie 13 val. su vyru ėjo į parduotuvę ir daugiabučio namo kieme vėl sutiko dvi apsauginių kaukių nedėvinčias kaimynes. 

„Joms ir sakau: kodėl, ponios, jūs nedėvite kaukių? Pasakiau, kad aš jas nufotografuosiu ir apie jas pranešiu. Ir tada viena moteris lazda man trenkė per kojas, – pasakoja pašnekovė. – Nestipriai trenkė, bet jos kažkokios komikės. Viena moteris niekada nedėvi kaukės, o kita dažniausiai ją nešioja pasikabinusi ant kaklo.“

Anot O. Muznikienės, lazda trenkusi moteris pati pradėjo grasinti iškviesianti policiją, mat neva buvo užpulta pirmoji. „Tai pasakiau, kad ji turės parodyti įrodymus, nes aš jau turėjau nuotraukas, kuriose jos užfiksuotos nedėvinčios kaukių“, – apie kilusią nemalonią situaciją pasakojo kaunietė. Moteris teigė, kad į policiją dėl šio įvykio nesikreipė, tačiau kiti kaimynai yra parašę pareiškimą policijai dėl apgadintų automobilių.

„Nuo šių ponių yra nukentėję daugelio kaimynų mašinos, pareiškimas policijai buvo rašytas, bet neturime konkrečių įrodymų – tik tai, kad jos visada grasina apgadinti mašinas. Jos visą laiką stovi prie laiptinės ir reguliuoja, kas kur turi mašinas statytis kieme, o pačios sau vaikšto toliau be kaukių“, – O. Muznikienė teigia, kad ir jos automobiliui yra kliuvę. Anot moters, automobiliai dažniausiai apliejami atliekomis.

Nuo šių ponių yra nukentėję daugelio kaimynų mašinos, pareiškimas policijai buvo rašytas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad gyventojai apie kaimynus ar kitus asmenis, nedėvinčius ar netaisyklingai dėvinčius apsaugos priemones, pareigūnus informuoja pavieniais atvejais. 

„Tokių pranešimų kur kas daugiau buvo pavasarį, paskelbus karantiną, – O. Vaitkevičienė priminė, kad už apsaugos priemonių nedėvėjimą gali būti skiriamos baudos. – Pareigūnai tikrina visą gaunamą informaciją dėl karantino ir saviizoliacijos reikalavimų nesilaikymo. Gyventojams, kuriems stinga sąmoningumo, yra skiriamos baudos. Jos fiziniams asmenims siekia net iki 1 500 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims iki 6000 eurų.“

Primename, kad antrasis karantinas dėl spartaus koronaviruso plitimo Lietuvoje įvestas lapkričio 7-ąją trims savaitėms, tačiau negerėjant situacijai jis pratęstas iki gruodžio vidurio. Karantino metu draudžiama būriuotis, viešose vietose būtina dėvėti kaukes, neveikia kavinės, barai, restoranai ir kitos pasilinksminimo vietos, sveikatinimo, poilsio paslaugas teikiančios įstaigos. Galioja ir ribojimai, susiję su sveikatos priežiūra, prekybos vietomis, ugdymo įstaigomis, viešuoju transportu ir kitomis sritimis.

GALERIJA

  • Karti kaunietės patirtis: po pastabų dėl kaukių – lazda per kojas
  • Karti kaunietės patirtis: po pastabų dėl kaukių – lazda per kojas
Skaitytojos nuotr.
Gairės: kaukės, apsaugos priemonės, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Rasa

Kas nori tegul maunasi2,3,4 ar 10 kaukių, nieks gi nedraudzia, o kas nenori - nesideda.

tau ne per kojas

Tau per galvą reik užvažiuot...

Pasipistinusiai

O tie kas paskelbė- laikosi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS