Premjeras: ministerija kelsis į Kauną, užsimenama apie padalinius ir kitur | kl.lt

PREMJERAS: MINISTERIJA KELSIS Į KAUNĄ, UŽSIMENAMA APIE PADALINIUS IR KITUR

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad žemės ūkio ministro sudarytos darbo grupės išvados dėl ministerijos perkėlimo į Kauną atitinka pagrindinius tikslus. Jis kartoja, kad sprendimas perkelti ministeriją nesikeičia, bet užsimena, jog svarstoma kai kuriuos padalinius palikti Vilniuje, o kai kuriuos perkelti į Panevėžį.

„Modelis, kuris ir buvo nuo pat pradžių svarstytas – ministerija Kaune, ministerijos padaliniai, strateginiai, jeigu yra reikalinga, gali likti ir Vilniuje. Ministras kalba apie plėtrą netgi atskirų struktūrinių padalinių į tą patį Panevėžį, manau tikrai tinkamas kelias“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

„Pagrindinis tikslas, kuris buvo siekiamas – regioninė plėtra ir regionų stiprinimas, manau, mes juos pasieksime“,– pridūrė jis.

Patalpų Kaune nuomos konkursą laimėjusi koncerno SBA bendrovė „Bei Capital“ „dėl projekte nesamo aiškumo“ nusprendė pasitraukti ir atsiėmė paraišką, tačiau S. Skvernelis sako, kad patalpos bus surastos.

Pagrindinis tikslas, kuris buvo siekiamas – regioninė plėtra ir regionų stiprinimas.

„Rasime tikrai patalpas, netgi ir toje vietoje, kur yra dabar laikinai ministerija įsikūrusi, galbūt yra galima plėtra, kvadratų galima dasinuomoti, mes turime valstybinių pastatų Kaune, tai yra technikos dalykai“, – sakė premjeras.

Naujasis ministras Andrius Palionis rugpjūčio pabaigoje sudarė darbo grupę, kuri turėjo įvertinti ministerijos perkėlimo į Kauną tikslingumą.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Xxx

Panevezys ir jo zmones su malonumu laukia ZUM prilausanciu valstybiniu imoniu.

Anonimas

Tam,kuriam nepatinka ,kad iškelia ŽUM į Kauną.Pilna darbo vietų Vilniuje privačiame sektoriuje.Eikit ir dirbkite.Kokios problemos?Patiko ilgus metus gerti kavutę ir gauti atlyginimą už nieko nedarimą.

as

Duok dieve sveikatos premjerui!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS