Prie kauniečio namų – žinutė JAV prezidentui J. Bidenui | kl.lt

PRIE KAUNIEČIO NAMŲ – ŽINUTĖ JAV PREZIDENTUI J. BIDENUI

Jau ne vienerius metus kaimynus bei pro šalį einančius smalsuolius įvairiais kūriniais iš sniego savo kieme stebinantis kaunietis Vytis Lasys, regis, nežada sustoti ir vasarą. Dabar pievoje prie jo namų – didžiulė žinutė JAV prezidentui Joe Bidenui.

„Ukraina NATO“ – toks užrašas plyti Kauno rajone, Akademijos miestelyje. Jį galima pamatyti ne tik žengiant žeme, bet ir iš paukščio skrydžio.

„Žolę, palikdamas joje užrašus, pjaunu jau ne pirmą kartą. Pernai kaimynai paprašė palieti gėles. Aš pagalvojau – padarysiu gerą darbą ir nupjausiu jiems žolę. Tada palikau joje užrašus: „OHO“, „VALIO“. Šiemet, kadangi žolė buvo padžiūvusi, sugalvojau ją paauginti. O kadangi pro mus skraido daug lėktuvėlių, karinių sraigtasparnių, sumąsčiau palikti įdomesnę žinutę. Esu aktyvus Ukrainos rėmėjas, todėl žolę nupjoviau palikdamas joje užrašą: „Ukraina NATO“. Tai padariau rugpjūčio 18-ąją. O rugpjūčio 24-ąją buvo Ukrainos nepriklausomybės diena. Specialiai to tikrai neplanavau“, – pasakodamas šyptelėjo V. Lasys.

Asmeninio V. Lasio archyvo nuotr.

Tai, sakė jis, žinutė – JAV prezidentui J. Bidenui ir visoms supratingoms pasaulio šalims. „Ukrainos stojimo į NATO atidėlioti nereiktų, nes Lietuva anksčiau irgi išgyveno sunkius momentus. Norėčiau, kad Ukraina turėtų daugiau paramos. Tai jau vyksta – tiekiama ginkluotė, o priešininkų stovyklos – aiškios. Manau, kad kelias į NATO Ukrainai turi būti atviras“, – įsitikinęs kaunietis.

Vytis Lasys. Asmeninio V. Lasio archyvo nuotr. / Redakcijos montažas.

Praėjusį gruodį, prieš didžiąsias metų šventes, praeivių žvilgsnius traukė kauniečio kieme įkurtas, kaip jis pats sakė, saldus kiemelis iš sniego: stūksojo imbierinis namelis su viduje įsikūrusia „Ledo arbatine“, eglute-tortu ir keliomis ledo skulptūromis. O viena iš jų šių dienų kontekste taip pat turėjo ypatingą reikšmę.

Asmeninio V. Lasio archyvo nuotr.

„Padariau skulptūrą „Draugystė“: vienoje pusėje – Ukrainos vėliavos spalvos, o kitoje – Lietuvos. Širdelėje, šių ledo skulptūrų viduryje, galima įžvelgti jas tarpusavyje apjungiančius balandžius. Tada kilo sumanymas, kad tie, kurie norės užsukti į svečius, turės surinkti numerį 1482 ir paremti organizaciją „Blue Yellow“ penkiais eurais. Tai bus kalėdinė dovana nuo manęs Ukrainai. Noriu, kad žmonės nepamirštų – svarbiausia paremti Ukrainą, o tada prasidės pramogos mano kieme“, – sąlygą, kaip smalsuoliai galės patekti į įspūdingai išpuoštą erdvę, tuomet įvardijo vyras.

„Gal jau turite idėją ir rudeniui, kuria pratęsite Ukrainos palaikymo temą savo kieme?“ – pasiteiravome.

„Pats dalyvauju visose Ukrainos palaikymo akcijose. Prisidėjau, kai buvo renkami pinigai bepilotei skraidyklei „Bayraktar“, o sausio 31-ąją sugalvojau, kad Ukrainai kasdien paaukosiu po penkis eurus, kol pasieksiu norimą savo kūno svorį – 90 kilogramų. Pasitelkdamas įdomesnes paramos Ukrainai formas, vis primenu žmonėms, kad nepamirštų remti karo siaubiamos šalies. Kažko specialiai neplanuoju, idėjos man gimsta spontaniškai“, – šyptelėjo kaunietis.

GALERIJA

  • Prie kauniečio namų – žinutė JAV prezidentui J. Bidenui
  • Prie kauniečio namų – žinutė JAV prezidentui J. Bidenui
  • Prie kauniečio namų – žinutė JAV prezidentui J. Bidenui
D. Kvederio / asmeninio V. Lasio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Ne Geda ir ne Sigitas

Jau buvau okrainiečius po armijos pamiršęs,bet kai per jauroviziją anys Lietuvai nepaskyrė anei vieno balso-vėl prisiminiau jų skvierną charakterį.Ale žėk koks žodžių žaismas gavos -Skvernas ir skviernas...

žoliapjovys

Aš irgi žolę prie namų nupjoviau palikdams žinutę vienam tipui.,,Ožy,eik na**ui!'',bet ar todėl ,kad jis ne Baidenas,ar kad ne tautos išrinktas,o primestas konservantų šaikos,tai nieks dėmesio taip ir neatkreipė.O gal dar ir dėl to,kad pas mus karts nuo karto praskrisdami nato bombovozai lietuviškai nesupranta...

Virgis

: ) durnius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS