Pritarta: keičiamas Čečėnijos aikštės pavadinimas | kl.lt

PRITARTA: KEIČIAMAS ČEČĖNIJOS AIKŠTĖS PAVADINIMAS

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą ir į frontą pradėjus siųsti ir Čečėnijos karius, tarp kauniečių kilo daug klausimų, kodėl mieste turi būti Čečėnijos vardu pavadinta aikštė, jei ši šalis padeda agresoriui.

Kauno miesto taryba pritarė, jog Čečėnijos aikštės pavadinimas bus keičiamas, tačiau ne taip drastiškai, o pridedant vieną žodį.

Nuo šiol netoli Kalniečių parko esanti aikštė vadinsis Čečėnijos Nepriklausomybės aikšte. Toks pavadinimas leis atskirti čečėnų tautos nepriklausomybės kovas nuo dabar Ukrainoje vykstančio karo ir jame dalyvaujančių Čečėnijos vadovo Razmano Kadyravo pajėgų ir jų vykdomų žiaurumų. Miesto savivaldybė skelbia, kad anksčiau Kalniečiuose esančiai aikštei Čečėnijos pavadinimas suteiktas norint pagerbti už laisvę kovojusius čečėnus ir pirmąjį šalies prezidentą Džocharą Dudajevą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno taryba pritarė ne tik aikštės pavadinimo keitimui, bet ir patikslino aikštės ribas.

GALERIJA

  • Pritarta: keičiamas Čečėnijos aikštės pavadinimas
  • Pritarta: keičiamas Čečėnijos aikštės pavadinimas
  • Pritarta: keičiamas Čečėnijos aikštės pavadinimas
  • Pritarta: keičiamas Čečėnijos aikštės pavadinimas
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (70)

Kuo skubiau taisyti "patriotų"padarytas klaidas

Ne tik pervadinti,bet ir nubausti parazitus,kurie tokį vardą suteikė.Čičėnai,tai baisių nusikaltėlių tauta.Jie ten visi vienodi ir Kadyrovai ir Dudajevai.

Anonimas

O kodel nepagerbti ISLANDIJOS --JOS vardu?? O dabar --JAV Bostonas prakeike cecenus -teroristus [ishzudziusius taikius maratonininkus ; tie teroristai-cecenai ilgai ruose sprogmenis ir nuzude ,suluoshino daugybe taikiu zmoniu,,,o patys prikrove i kelnes, slepesi krumuose,po valtimis[[[bijojo garbingos mirties stovedami ]] istrauke ,juos ,kaip mesla policija ir mire kaip zuikiai drebedami ....jokios cecenijos;;Lietuva turi daugybe tautos didvyriu,kuriuos privaloma iamzinti

ar aisku

todel ir reikalinga gyventoju nuomone, ka vel NESUSIMAUTUMETE
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS