Pritarta: šiukšlių išvežimo kainos Kaune kils | kl.lt

PRITARTA: ŠIUKŠLIŲ IŠVEŽIMO KAINOS KAUNE KILS

Kauno taryba antradienį patvirtino aukštesnes šiukšlių išvežimo kainas, jos įsigalios kitų metų kovą.

Savivaldybė skaičiuoja, jog jos gyventojams didės apie 16 proc. Tai vienam butui, priklausomai nuo sutarties tipo ar buto ploto reikš nuo keliasdešimties centų iki daugiau kaip euro augimą.

„Kaina didinama iš tiesų visiškai ne dėl miesto sprendimų, bet dėl, kaip žinote, valstybinio mokesčio už taršą, už vežimą į sąvartynus ir už deginimą: deginimo kainos padidėjimas ir deginimo kiekiai padidėję“, – tarybos posėdyje sakė savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Savivaldybė anksčiau pranešė besitikinti, jog visoje Lietuvoje nuo 5 iki 27,5 euro padidinus taršos mokestį už atliekų šalinimą sąvartynuose, kauniečiams kainos kilimas bus vienas mažiausių šalyje.

Pasak savivaldybės, gyventojai sutaupyti gali atliekas labiau rūšiuodami.

Konservatorius Vygantas Gudėnas kritikavo, jog tokiu sprendimu didinamas pelnas „Kauno švarai“.

Kainos keisis nuo kitų metų kovo 1 dienos, tam dar turės pritarti kitą savaitę posėdžiausianti Kauno miesto savivaldybės taryba.

Šis sprendimas įsigalioja 2020 metų kovo 1 dieną.

Atliekų išvežimas brangsta ir Vilniuje. Sostinės taryba rugsėjį yra pritarusi, jog kaina gyventojams kiltų 38 procentais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Elena Zadeikiene

As gyvenu viena 2 kambariuose. Prie Kreves pr. yra didelis siuksliadezes. Ten parasyta "popierius", "stiklas", "kartonas" ir "siukslems". Man netoli, as rusiuoju, nes visada noriu tvarkos. O prie 19 nr.devynaukstis, jie turi savo siuksledeziu laiptinese, bet nesa siuksles i 5 mazus konteinerius. Be to 16 ilgo namo nesa visi. Tai ar as viena nesu, ar tie 2 namai , kurie dideli!!!

Anonimas

Daugiau šiukšlių neberūšiuosiu.

kauniete

Koks asilas sugalvojo imti mokesti pagal kvadratura. Butina kesiti, is pykcio zmones nerusiuos, kai reikia moketi nesamoningas saskaitas ir nezinai uz ka. Uz maza celofanini maiseli ismesta i savaite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS