S. Skvernelis apie Kauno siekį prisijungti dalį rajono: viską lems gyventojų pozicija | kl.lt

S. SKVERNELIS APIE KAUNO SIEKĮ PRISIJUNGTI DALĮ RAJONO: VISKĄ LEMS GYVENTOJŲ POZICIJA

Sprendžiant dėl Kauno miesto savivaldybės planų prisijungti dalį rajono Vyriausybei svarbiausiu argumentu bus rajono gyventojų nuomonė, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Tokie dalykai turėtų kilti iš pačios bendruomenės, ir gyventojų nuomonė yra pati pagrindinė. Jeigu tai būtų rajono gyventojų iniciatyva, aš tą suprasčiau, dabar yra miesto iniciatyva. Bet kokiu atveju, pirmas, svarbiausias ir vienintelis žodis yra rajono gyventojų. Jų pozicija bus lemiama“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras pirmininkas.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį nusprendė siūlyti Vyriausybei inicijuoti dalies Kauno rajono seniūnijų prijungimą prie miesto.

Miesto valdžia teigia, kad taip gyventojai gautų kokybiškesnes paslaugas. Rajono valdžia tokiems planams griežtai priešinasi ir vadina tai manipuliacija.

Tokie dalykai turėtų kilti iš pačios bendruomenės, ir gyventojų nuomonė yra pati pagrindinė.

Siūloma, kad sprendimas būtų priimtas po gyventojų apklausos. Tam reikėtų ir Seimo pritarimo.

„Sprendimą galutinį priiminės ir Vyriausybė, o patį galutinį – Seimas. Tai bent jau Vyriausybėje gyventojų nuomonė bus svarbiausia“, – sakė S. Skvernelis.

Kauno miestas nori prisijungti 13 rajono seniūnijų. Miesto teritoriją siūloma išplėsti prijungiant Garliavos, Akademijos, Karmėlavos ir Lapių miestelius bei 95 kaimus, esančius šiose seniūnijose: Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Garliavos, Garliavos apylinkių, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Rokų, Samylų ir Užliedžių.

Siūlomos prijungti teritorijos užima 297,8 kvadratinio kilometro – beveik dukart daugiau nei dabartinis miestas.

Savivaldybė tai motyvuoja tuo, jog šių vietovių gyventojai dažnu atveju dirba Kaune, jie negauna kokybiškų paslaugų, o dalis vaikus leidžia į miesto mokyklas ir darželius.

Idėjai besipriešinantys Kauno rajono bendruomenių atstovai teigia, kad savivaldybė siekia prisijungti geriausiai prižiūrėtas teritorijas ir teigia, kad miesto gyventojai taip pat vyksta dirbti į Kauno rajoną, todėl problemos dėl paslaugų kokybės ar apmokėjimo turėtų būti sprendžiamos kitais būdais.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

vidmantas

Kritikuoti lengviause.Yra pliusu ir minusu ziurim kuriu daugiau.

Ignas

Gal surenkim referenduma prie ko prijungti Vilniaus krasta

Kapitonas

Apaštalas Skvernelis viską žino. Kaip ir ta gyventojų nuomonė yra nulis, ir patys tie gyventojai valdžiai yra didelis nulis. Pilietiškumas viens prie vieno rusiškas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS