Sakralioje erdvėje prie restauruojamos Zapyškio bažnyčios siautėja įžūlūs niekdariai | kl.lt

SAKRALIOJE ERDVĖJE PRIE RESTAURUOJAMOS ZAPYŠKIO BAŽNYČIOS SIAUTĖJA ĮŽŪLŪS NIEKDARIAI

Kauno rajono savivaldybėje susirūpinta gavus skundų, kad restauruojamos Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios prieigose netinkamai elgiantis niokojama mokesčių mokėtojų lėšomis kuriama viešoji erdvė.

Po savaitgalio išpuolių Kauno rajono savivaldybės tvarkos sergėtojams trūko kantrybė, – prie bažnyčios planuojama įrengti vaizdo fiksavimo kameras ir, bendradarbiaujant su policija, nubausti niekdarius. Visus tuos, kurie, nepaisydami karantino ir draudžiamųjų ženklų, vienoje gražiausių Kauno rajono vietų elgiasi ne tik nekorektiškai, bet ir chuliganiškai, pabrėžiama savivaldybės pranešime.

Stebėsime viešąsias erdves ir imsimės priemonių prieš netinkamai jose besielgiančius, karantino nesilaikančius asmenis.

Ar tinka žaisti futbolą ant šventoriaus vejos? Vertinimai dvejopi: vieni tame nemato nieko blogo, tačiau kai kuriems tikintiesiems tai neatrodo pati tinkamiausia vieta. Be to, veja dar gležna, velėna nesusigulėjusi. Vis dėlto daugiausiai pasipiktinimų kelia burzgiantys keturračiai. Ratuoti chuliganai važinėja ne tik naujuoju dviračių taku, bet ir suka aštuoniukes baigiamoje įrengti renginių aikštėje, visai šalia šventoriaus. Nuo jų neatsilieka ir katerių savininkai, kurie taip pat nepaiso draudžiamųjų ženklų ir leidžia laivus į Nemuną neleistinoje vietoje.

Tai išvardinęs Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Sergejus Lemziakovas pabrėžė, kad Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios aplinkos tvarkymo darbai dar nebaigti, todėl statybų teritorijoje vaikščioti, o juo labiau važinėti griežtai draudžiama.

Valčių ir katerių nuleidimo į vandenį vieta Zapyškyje irgi dar neįrengta, todėl S. Lemziakovas pasiplaukiojimų mėgėjams patarė naudotis Kačerginės prieplauka. Tačiau bene daugiausia rūpesčių kelia keturračių invazija į sakralią zoną.

„Savaitgalį rengėme reidus, įspėjome pažeidėjus. Matome, kad to neužtenka, todėl artimiausiu metu šioje teritorijoje įrengsime ne viešas vaizdo fiksavimo kameras. Apie pažeidimus jau pranešėme policijai, pareigūnai žadėjo čia lankytis dažniau. Bendradarbiaujant su Valstybinių miškų urėdija prie Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios numatyta pastatyti užtvaras. Mes taip pat stebėsime viešąsias erdves ir imsimės priemonių prieš netinkamai jose besielgiančius, karantino nesilaikančius asmenis“, – sakė S. Lemziakovas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Lietuva turėtų skubiai imtis tvarkyt chuliganus, nes jau tapo nesaugu, o ir šiaip per budulius ir morozus nemiela gyventi. Žiūriu per Vokietiją Aktenzeichen x ir patys brutaliausi banditai ten Lietuviai. Kas norės investuoti į tokią šalį?

Skaitytojas

Senolių išmintis byloja“ leisk kiaule į bažnyčią ir ant altoriaus užlips.“ nieko dabar nėra švento, dauguma gatavi vienas kitam gerklės perkaisti.Gerai Uzkalnis pasakė /genetinis dumblas/nors kaip žmogus komentare taikliai pasakė ką mato šeimoje ir aplinkoje taip ir elgesį. Dabar visi tik kaip šunys loja pradedant zulikas baigiant pienburniais mano teisės, pirmiausei reikėjo išmokyti jų pareigas ir prievolės o po to teisininkais daryti. O dabar žiūrim ką turim,o vaizdas negerėja.

myliu betoną

nepergyvenkit, nieko tam betonui nenutiks. Žinooojo architektas, kaip saugoti aplinką ir tenkinti bendruomenės poreikius. kitą vertus, kam tas betonas daugiau ten reikalingas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS