Saviizoliacijoje esantys rinkėjai gali balsuoti specialioje vietoje Aleksote | kl.lt

SAVIIZOLIACIJOJE ESANTYS RINKĖJAI GALI BALSUOTI SPECIALIOJE VIETOJE ALEKSOTE

Saugiai atlikti pilietinę pareigą per antrąjį Seimo rinkimų turą saviizoliacijoje esantys rinkėjai gali Aleksote nuo šio pirmadienio iki ketvirtadienio Kaune balsuodami iš anksto. Jiems įrengta mobili išankstinio balsavimo vieta – „Drive-in“ principu (neišlipant iš automobilio) veikiantis punktas Aleksoto inovacijų pramonės parko teritorijoje greta Europos prospekto.

„Pirmadienį prasidėjo išankstinis balsavimas antrajame Seimo rinkimų ture. Steigiamės sudaryti lygias galimybes visiems rinkėjams pareikšti savo valią. Ne išimtis ir keli tūkstančiai žmonių visoje Kauno apskrityje, šiuo metu esančių saviizoliacijoje. Specialiai jiems paruošta mobili balsavimo vieta Aleksoto inovacijų pramonės parke, kur automobiliu atvykę rinkėjai gali balsuoti neišlipdami iš transporto priemonių. Jie ne tik atliks pilietinę pareigą, bet ir pirmiau už naujakurius pamatys čia kuriamą erdvę lietuviškajam „Silicio slėniui“. Išankstinės registracijos nėra – tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, savo rašiklį ir dėvėti nosį bei burną dengiančią apsauginę kaukę“, – aiškino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų, saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, grįžusiems iš užsienio arba turėjusiems artimą kontaktą su COVID-19 sergančiais asmenimis, suteiktas leidimas iki 3 valandų palikti namus dėl galimybės atvykti į specialiai jiems skirtą išankstinio balsavimo vietą.

Savivaldybės administracijos atstovas Arnoldas Bukelis primena, kad saviizoliacijoje esančių rinkėjų balsavimas iš automobilių organizuojamas spalio 19–22 dienomis nuo 7 val. iki 20 val. Rinkėjai į išankstinio balsavimo vietą, skirtą išimtinai saviizoliacijoje esantiems žmonėms, atvyksta savo transportu. Speciali balsavimo vieta įkurta Aleksoto inovacijų pramonės parko teritorijoje, kurioje anksčiau veikė kariškių valdyta aviacijos gamykla. Įvažiavimas – ties Europos prospekto 67-uoju numeriu pažymėtu pastatu, sukti dešinėn į naujai išasfaltuotą kelią.

Išankstinės registracijos nėra – tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, savo rašiklį ir dėvėti nosį bei burną dengiančią apsauginę kaukę.

„Atvykstančius Europos prospektu rinkėjus pasitinka specialūs ženklai „Išankstinio balsavimo vieta“, nurodantys važiavimo kryptį. Įvažiavimas pažymėtas didelėmis nuorodomis, tad tikimės, kad rinkėjams jos bus pakankamai aiškios bei informatyvios. Atidavę balsą, vairuotojai turės vykti tiesiai, Lakūnų plento link ir išvažiuoti iš teritorijos. Sukdami mašina kairėn, jie pasieks Veiverių gatvę, o važiuodami į dešinę – J. Bakanausko gatvę arba grįš į Europos prospektą“, – maršrutą paaiškino Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Atvykstant į išankstinio balsavimo vietas rinkėjo deklaruota gyvenamoji vieta nėra svarbi.

Atvykus balsuoti, rinkimų komisijos narys nustato rinkėjo tapatybę, pasirašytinai išduoda jam balsavimo dokumentus, o rinkėjas, būdamas savo transporto priemonėje, užpildo balsavimo biuletenį, įdeda jį į vokus, užklijuoja ir grąžina rinkimų komisijos nariui.

Anot Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės Lauros Matjošaitytės, į specialų punktą rekomenduojama vykti asmenims po vieną. Jeigu atvyktų dviese, principas išliktų toks pat, koks jau buvo išmėgintas Vilniuje: antrajam rinkėjui, sėdinčiam keleivio vietoje, reikėtų išlipti iš automobilio ir balsuoti šalia pastatytoje balsavimo kabinoje.

ELTA primena, kad galima balsuoti ir namuose. Taip savo pilietinę valią pareikšti galės ir saviizoliacijoje esantys rinkėjai, neturintys galimybės balsuoti iš anksto.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Artūras

Nepamirškite į Maximą ir Akropolį užsukti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS