Savivaldybės darbuotojai neskuba ilgintis švenčių | kl.lt

SAVIVALDYBĖS DARBUOTOJAI NESKUBA ILGINTIS ŠVENČIŲ

Įprastai tarp Kalėdų ir Naujųjų metų dalis savivaldybės darbuotojų pasiima atostogų ir taip prailgina šventes, tačiau šiemet specialistai atostogų nesiveržia. Šiuo laikotarpiu atostogauti nenumačiusi nei mero, nei administracijos direktoriaus komandos.

Kauno savivaldybės Personalo valdymo skyriaus vedėjos pavaduotoja, atliekanti skyriaus vedėjos funkcijas, Jurgita Kvedaravičienė "Kauno dienai" komentavo, kad šiemet tarpušvenčio metu masinių atostogų nebus. Įprastai būdavo sulaukiama šimtų prašymų, o dabar yra vos kelios dešimtys.

"Pagal šiuo metu pateiktus prašymus, laikotarpiu tarp Kalėdų ir Naujųjų metų atostogauti planuoja 32 Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojai. Meras ir vicemerai, administracijos direktorius ir jo pavaduotojai prašymų atostogauti šiuo laikotarpiu kol kas nepateikę", – nurodė J.Kvedaravičienė.

Vidutiniškai šiemet mero ir administracijos direktoriaus komandos nariai atostogavo po devynias darbo dienas.

Pasak laikinosios Personalo valdymo skyriaus vedėjos, šiemet miesto valdžia taip pat neišnaudojo visų turimų atostogų, tad poilsiui skirtos dienos persikels į kitus metus. Skaičiuojama, kad vidutiniškai šiemet mero ir administracijos direktoriaus komandos nariai atostogavo po devynias darbo dienas.

Štai Kauno meras Visvaldas Matijošaitis šiemet ilsėjosi vienuolika darbo dienų, jo pavaduotojas Andrius Palionis – dvylika, Mantas Jurgutis – vos dvi darbo dienas. Savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas 2020-aisiais metais nebuvo nei kartą parašęs prašymo išeiti atostogų. Tačiau jo pavaduotojai turėjo galimybės šiek tiek atsipūsti nuo darbų.

Nurodoma, kad šiais metais administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė atostogavo dešimt darbo dienų. Paulius Keras ilsėjosi vienuolika darbo dienų, o Tadas Metelionis – septyniolika.

Įstatymais nustatyta, kad darbuotojai per metus gali ilsėtis 20 darbo dienų. Kaip matyti iš pateiktų skaičių, laisvų atostogų dienų turi visi miesto ir savivaldybės vadovai, tad dar yra tikimybė, kad pasikeis planai ir kuris nors išnaudos dalį atostogų tarpušvenčiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

cha cha cha

matJoshiui ir taip nuolatinės atostogos. Sūnelis pasirūpina ekspansija, o padchalujai klusniai sudeda parašiukus.

Nejuokinkit

Kada Carą Krabą galima rasti darbe? Gal galite parašyti, kur skelbiama jo darbotvarkė ?

Asas

Žurnalistai - kiek jūs klasių baigę, kad tokias klaidas darote? Cituoju - "2020-aisiais metais nebuvo nei kartą parašęs prašymo"... Net neskaičiau teksto... O jei visą jį skaityčiau?? :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS