Seniūnaičių rinkimuose gali balsuoti ne visi kauniečiai: neatsirado kandidatų | kl.lt

SENIŪNAIČIŲ RINKIMUOSE GALI BALSUOTI NE VISI KAUNIEČIAI: NEATSIRADO KANDIDATŲ

Iki rugsėjo 22 dienos 12 val. kauniečiai galėjo rinkti seniūnaitį. Tiesa, balsuoti galėjo ne visi, nes ne visose seniūnaitijose buvo iškelti kandidatai. Šių seniūnaitijų gyventojai dar galės tikėtis turėti savo atstovą seniūnijoje, jei kandidatai bus iškelti antrame ture.

Nepavyko balsuoti

Seniūnaitis – bendruomenės išrinktas asmuo, atstovaujantis vietos gyventojų interesus seniūnijoje, savivaldybės institucijose ar valstybės įstaigose. Visuomeniniais pagrindais veikiantis seniūnaitis renkamas ketveriems metams.

Balsavimas Kaune į seniūnaičio pareigas vyksta rugsėjo 18-22 dienomis. Balsuoti galima seniūnijoje, internetu (jei asmuo buvo deklaruotas toje seniūnijoje iki šių metų rugpjūčio 31 d.) bei namuose (dėl ligos nedarbingi rinkėjai, 70 m. ir vyresni senjorai, negalintys dėl sveikatos būklės savo balso atiduoti seniūnijoje arba internetu). Penktadienį balsuoti buvo galima iki 12 val.

Deja, ne visiems kauniečiams balsavimas sėkmingas. Pilietinę pareigą atlikti norėję kauniečiai liko it musę kandę, mat penktadienį bandė balsuoti internetu, tačiau to padaryti negalėjo.

„Man priskirta V. Krėvės 2-oji seniūnaitija, tačiau savivaldybės nurodytame puslapyje nėra jokių kandidatų, nuorodos nenukreipia į banką, per kurį galėčiau identifikuoti tapatybę. Tiesiog negaliu balsuoti“, – portalui kauno.diena.lt teigė Partizanų gatvėje gyvenanti Julija.

Interneto nuotr.

Niekas nepanoro kandidatuoti

Pasidomėjus, kodėl ne visi kauniečiai gali rinkti seniūnaičius, Kauno miesto savivaldybės komunikacijos specialistai aiškino, kad ne visos seniūnaitijos iškėlė kandidatus. Tačiau, jei seniūnaičio kandidatūra nebuvo iškelta pirmame ture, tai dar esą bus galima padaryti antrame ture.

„Yra keletas seniūnaitijų, kur kandidatai nebuvo iškelti, tai jų kėlimas ir rinkimas vyks antrame ture. Ten kur nebuvo kandidatų, nuo pirmadienio, rugsėjo 25, iki spalio 6 dienos vėl galima bus kelti seniūnaičių kandidatūras. Iš 60 seniūnaitijų kandidatai į seniūnaičius neiškelti Marvelės, Karmelitų g., Gerovės skg., V. Krėvės pr. 2-ojoje, Kleboniškio, K. Baršausko g. Naujasodžio ir Ąžuolyno seniūnaitijose“, – informavo Kauno savivaldybės atstovė Rasa Markauskaitė.

Balsavimas antrame seniūnaičių rinkimų ture vyks spalio 16-20 dienomis. Tuomet vėl bus galima rinkti seniūnaitį trimis būdais: balsuoti seniūnijoje, internetu ar namuose.

Interneto nuotr.

Balsuoti seniūnaičių rinkimuose galima per šią internetinę svetainę seniunaitijos.kaunas.lt. Žemėlapyje reikia įvesti adresą, tada po juo išmetamos seniūnaitijos ir galimi kandidatai. Paspaudus ant to, už kurį atiduodamas balsas, sistema nukreips į tapatybės identifikavimo lauką.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

manau

toks itarimas, kad seniunijos administracija tarp saves susitaria ir isrenka ka reikia, o gyventojai tai tik po to suzino, kad buvo rinkimai

vėjų vėjai?

kaip galima rinkti vieną iš vieno? vien todėl nebalsavau, nes nerenku vieno iš vieno koks jis bebūtų.

Anonimas

visa gyvenima gyvenu kaune ber negirdejau kad butu renkamiseniunaiciai kas per vel naujove
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS