Šilainių poliklinikoje – naujas COVID-19 židinys: laikinai stabdoma veikla | kl.lt

ŠILAINIŲ POLIKLINIKOJE – NAUJAS COVID-19 ŽIDINYS: LAIKINAI STABDOMA VEIKLA

Ketvirtadienį vakare net 16 Kauno miesto poliklinikos Šilainių padalinio gydytojų sulaukė teigiamo COVID-19 testo atsakymo. Dėl to penktadienį šis padalinys nepriima pacientų. Pirmadienį tikimasi, kad poliklinika vėl galės aptarnauti kauniečius.

Teigiami atsakymai

Kauno miesto poliklinikos gydytojai yra nuolat tikrinami dėl koronaviruso. Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas, kas savaitę turi būti patikrinta apie 15–20 proc. vienos įstaigos darbuotojų. Šios savaitės viduryje buvo atlikti tyrimai Šilainių poliklinikos gydytojams ir ketvirtadienį vadovybė sužinojo, kad virusą pasigavo 16 gydytojų.

„Įprastai per šiuos nuolatinius tyrimus per savaitę nustatome apie 12 atvejų visuose skyriuose, tad šį kartą 16 atvejų viename padalinyje yra labai daug. Teigiamą atsakymą gavo ir šeimos gydytojai, ir odontologai, ir kiti gydytojai. Atsakymą gavome ketvirtadienį, apie 18.30 val., tad nedelsiant su vadovais aptarėme veiksmų planą ir nusprendėme, kad Šilainių padalinį penktadieniui reikia izoliuoti“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

Laikina pauzė

Tiek poliklinikos, tiek miesto Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovai nurodė, kad penktadienį Šilainių poliklinika neaptarnaus pacientų. Jie arba turės ateiti kitą dieną, arba apsilankyti kituose Kauno miesto poliklinikos padaliniuose.

Stengsimės užtikrinti, kad pauzė įstaigos veikloje būtų kuo trumpesnė.

„Pirminės sveikatos priežiūros specialistams, poliklinikų medikams šiuo metu tenka didžiulis krūvis, o dirbti tenka padidintos rizikos sąlygomis. Nuolat reguliariai atliekami COVID-19 tyrimai davė rezultatų – aptikta 16 atvejų. Dauguma jų – besimptomiai. Tikimės, kad šitaip laiku užbėgome dar didesniam protrūkiui už akių.

Stengsimės užtikrinti, kad pauzė įstaigos veikloje būtų kuo trumpesnė. Per šią savaitę planuojama skubiai ištirti likusį personalą, kad būtų identifikuoti visi galimi ligos atvejai. Juos izoliavus, tikimasi pirmadienį atnaujinti poliklinikos filialo veiklą“, – nurodė Kauno Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Kauno miesto poliklinikos direktorius P.Kibiša aiškino, kad per savaitgalį bus ištestuoti visi Šilainių padalinio darbuotojai, taip pat išdezinfekuotos patalpos. Tikimasi, kad laikina pertrauka padės užkirsti kelią platesniam ligos plitimui ir pirmadienį poliklinika galės tęsti darbą.

„Jei per savaitgalį gausime daugiau teigiamų atvejų, tie žmonės taip pat bus izoliuoti. Dabar yra laikina pertrauka. Apie ją yra informacija ir ant durų. Visi pacientai, kurie turėjo pas gydytojus atvykti iki 9 val., buvo perspėti dar vakar. Visiems kitiems, kurie turėjo vizitus vėliau, penktadienį slaugytojai skambino ir informavo pacientus bei sutarė kitą vizito laiką. Tie pacientai, kuriems reikalinga skubi pagalba, buvo nukreipti į kitus miesto poliklinikos padalinius“, – nurodė P.Kibiša.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Juokingi, visi jūs

Kazkokie juokingi komentatoriai. O ka medikai kazkuo skiriasi nuo kitu žmonių, ateina pacientai, val ir uznesa tos koronos, plius medikai tokie pt zmones, turi ir i parduotuve nueit ir iki darbo kazkaip dasigaut, ne visi vairuoja, turi vaikų ir antras puses, kurie galejo besimptome is kitu darbu, mokyklu ar darzeliu atnest. Toks jausmas, kad jie issikirtiniainir susirgt negali. Kaip kauno filrgarnonija, teatrai ir kitis įstaigos po 3kart per pusmeti persirgo tai nieko, bet kai mediki tai vis ne ant kryziaus juos. Biski protaut pradekit

Vidmantas

Akivaizdu, kad Šilainių poliklinikoje infekcijų kontrolės praktiškai nebeliko

Ramutė

Žinutė atėjo pavėluotai jau gerokai po konsultacijos laiko..Tai nesigirkit , kad valdot situaciją. O dėl infekcijos plitimo, tai kaip laikotės higienos, tokį rezultatą ir turit. Kas ten ką kontroliuoja, nešvaru, žmonių pilna prie kabinetų, bet administracijai neįdomu, nerūpi. Nieko tokiu darbu ir požiūriu nesuvadysit, deja....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS