Kaune ir vėl bėga purvinas vanduo: gyventojai pikti, bet dar teks pakentėti | kl.lt

KAUNE IR VĖL BĖGA PURVINAS VANDUO: GYVENTOJAI PIKTI, BET DAR TEKS PAKENTĖTI

Kauniečiai skundžiasi, kad kas kelias savaites turi vargti dėl vandens kokybės. Iš čiaupo vis pradeda bėgti purvinas vanduo. Žmonės ne tik negali normaliai nusiprausti, bet ir baiminasi, kad teks už savus pinigus keisti įvairias buities sistemas.

Pasikartojanti problema

"Kauno dieną" pasiekė kauniečio Vaido laiškas, kuriame jis nurodė, kad namuose vis pasikartoja situacija, kai iš čiaupo bėga juodas vanduo.

Vyras tikino, kad nekokybiškas vanduo tampa tikru galvos skausmu, nes tenka rūpintis ne tik asmenine higiena, maisto ruošimu, bet ir galvoti, kaip nuo purvino vandens apsaugoti buities prietaisus.

"Štai toks vanduo iš krano mus pasitinka šį rytą Kaune, Vičiūnuose, Kiškių gatvėje. Ir taip maždaug kas antrą savaitę, – taip laišką pradėjo gyventojas, pridėjęs ir purvino vandens nuotraukų. – Kodėl gyventojai turi mokėti už nekokybišką paslaugą? Jau nekalbant apie ateityje atsirasiančias bėdas dėl užsikišusių buitinių prietaisų, šildymo sistemos ir santechnikos. Be to, juk kažkam dar tą marmalą ir išvalyti reikia, nes vandens konsistencija yra kaip kokio tepalo. Akivaizdu, kad ne veltui Lietuvoje bėgantis iš čiaupo vanduo tarptautinių vertintojų yra vertinamas blogai, nes bėga arba arsenas, arba dumblas. Kada užaugsime?"

Didelis projektas

"Kauno vandenų" atstovai tvirtino, kad nešvarus vanduo gyventojus pasiekia dėl atliekamų didelių vandentiekio darbų, tačiau tokia problema yra laikina.

Kodėl gyventojai turi mokėti už nekokybišką paslaugą? Jau nekalbant apie ateityje atsirasiančias bėdas.

"Kauno mieste vyksta geriamojo vandens ir nuotekų tinklų rekonstrukcija. 2017–2019 m. Kauno mieste vykdomi geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektai. Startavus didelės apimties magistralinių vandentiekio linijų rekonstrukcijai, atliekamas tinklų perjungimas, dėl to pasikeičia vandens tekėjimo kryptis, todėl laikinai gali pablogėti vandens kokybė. Kito būdo vykdyti magistralinių tinklų rekonstrukcijos ir plėtros darbų nėra", – informavo bendrovės "Kauno vandenys" technikos direktorius Dainius Gudavičius.

Kur atliekami darbai?

Jis nurodė, kad darbai vykdomi Palemone, Petrašiūnuose, Aleksote, Žaliakalnyje, Vilijampolėje, Panemunėje, Šančiuose. Numatoma, kad rekonstrukcijos ir plėtros darbai baigsis šių metų lapkritį.

"Apie rekonstrukciją informacija periodiškai skelbiama įvairiose žiniasklaidos priemonėse, informuotos seniūnijos, klientams išsiųsti laiškai elektroniniu paštu, taip pat informacija skelbiama ir sąskaitose. Gyventojai, turintys pretenzijų, gali kreiptis į bendrovę, prašymai bus išnagrinėti ir pateikti atsakymai. Bendrovė "Kauno vandenys" atsiprašo už nepatogumus", – sakė D.Gudavičius.

Išsamesnė informacija apie rekonstrukcijos vietas skelbiama "Kauno vandenų" interneto svetainėje, "Projektų" skiltyje.

GALERIJA

  • Kaune ir vėl bėga purvinas vanduo: gyventojai pikti, bet dar teks pakentėti
  • Kaune ir vėl bėga purvinas vanduo: gyventojai pikti, bet dar teks pakentėti
"Kauno dienos" skaitytojų nuotr.
Gairės: Vičiūnai, purvinas vanduo, skaitytojo naujiena, Kauno vandenys
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

whufaikeenees

nieko tuoj Jums padarys nauja valdzia svaru vandeni uz penkiaguba mokesti,galesit praustis,ka isrinkot ta ir turit...

Gene

tai norite ponai pasakyti kad mes jusu klijentai turesime didelius nuostolius iki lapkricio? tad prasome nuimti mums mokesti kol bus vykdomi remontai nes si men mokesime jus pasakykite uz ka?nes jau renkame kvitus uz perkama vandeny parduotuvese jei bus gedimu buitinei tefnikai bandysime nuostolius atgauti teismokeliu.jus turite pasirupinti kad zmones neturetu nuostoliu

MES PERSPEJOM

senamiestije jau metus bega tamsiai rudas vanduo Kur ziuri sveikatos kontroles skyrius KODEL TILI MIESTO TARYBA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS