Turgaus grimasos: įbrukti ant žemės išbyrėjusias braškes pardavėjai atrodė normalu | kl.lt

TURGAUS GRIMASOS: ĮBRUKTI ANT ŽEMĖS IŠBYRĖJUSIAS BRAŠKES PARDAVĖJAI ATRODĖ NORMALU

Vasarą kauniečiai, norintys pigiau nei kitur nusipirkti vaisių, uogų ir daržovių, traukia į „Dainavos“ turgavietę. Joje kainos pirkėjus visada džiugina, tačiau aptarnavimas kartais palieka slogų įspūdį.

„Dažnai užsuku į Sartų gatvėje esantį turgų nusipirkti vaisių ir daržovių. Kainos jame „nesikandžioja“.  Turgavietėje apsilankiau ir šią savaitę. Prie braškių teko pastovėti eilutėje, nes norinčių nusipirkti nebrangių uogų buvo nemažai. Kai atstovėjau eilę, nustebino jaunos pardavėjos elgesys. Pildama uogas į maišelį, dalį braškių ji išbėrė ant žemės. Mergina ramiausiai surinko nukritusius uogas ir sudėjo į maišelį, kurį ruošėsi man paduoti“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo turguje braškes pirkęs vyras.

Jis pardavėjai pasakė, kad nešvarių, nuo žemės surinktų braškių nepirks. Tačiau merginai visai neatrodė, kad ji netinkamai pasielgė. „Nei ji, nei šalia buvusi jos kolegė nė kiek nesutriko, netgi liko nepatenkintos. Viena iš jų net replikavo: „Tai kas čia tokio, juk braškės auga ant žemės ir vis tiek jas reikia plauti“ , - piktinosi vyras.

Mergina ramiausiai surinko nukritusius uogas ir sudėjo į maišelį, kurį ruošėsi man paduoti.

Kaunietį nustebino ir dalies eilėje stovėjusių žmonių reakcija.

„Tai duokite tas braškes man“, - ištarė už vyro stovėjusi moteris ir nusipirko nuo žemės surinktas uogas.

Braškės tą dieną „Dainavos“ turguje kainavo tik 1,40 euro. Kitose Kauno turgavietėse pardavėjai prašė kur kas daugiau.

Lygiai prieš trejus metus, prieš Jonines, „Dainavos“ turguje kilogramą braškių galima buvo nusipirkti už dar patrauklesnę kainą – 1,15 euro. Tada kur kas pigiau kainavo ir agurkai – 0,35 euro.  Šiemet už šias daržoves tenka mokėti daugiau nei dvigubai brangiau.

Prieš dvejus metus tokiu metu braškės šioje turgavietėje buvo pardavinėjamos tokia pat kaina, kaip ir dabar – 1,40 euro. Tiesa, gražesnės uogos penktadienį kainavo brangiau – 1,90 euro.

Prieš dvejus metus gerokai mažiau reikėjo mokėti už šviežias bulves. Už kilogramą lenkiškų bulvių tada buvo prašoma 0,36 euro, lietuviškų – 0,40. Dabar kilogramas bulvių kainuoja 0,60 – 0,70 euro.

GALERIJA

  • Turgaus grimasos: įbrukti ant žemės išbyrėjusias braškes pardavėjai atrodė normalu
Gairės: braškės, Dainavos turgavietė, turgus, uogos, braškių kaina, skaitytojo naujiena, pardavėja
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

xxx

praeitu metu zinute liudna matyt redakcijoje

Ivanas Borisovičius

Noreciau braskiu po rubli.

Ne pardavejas

Kiek zmoniu, tai tiek nuomoniu. Sako nukritusios greiciau genda. O sukrautos nesuspaudzia viena kitos ir nepradeda gesti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS