Už lango – rekordinė balandžio mėnesio temperatūra, bet Kaune radiatoriai dar kurį laiką šils | kl.lt

UŽ LANGO – REKORDINĖ BALANDŽIO MĖNESIO TEMPERATŪRA, BET KAUNE RADIATORIAI DAR KURĮ LAIKĄ ŠILS

Kauniečius džiugina rekordiškai šiltos balandžio mėnesio dienos, tačiau šildymo sezono užbaigti dar neskubama. Miesto atstovai tikina, kad kita savaitė bus vėsesnė, tad šilti radiatoriai dar esą pravers.

Šildymo sezonas

Kaunas šildymo sezoną pradėjo 2023 metų spalio viduryje ir dar tęs. Tiesa, kol kas specialistai negali įvardyti, iki kada tiksliai šils daugiabučių namų radiatoriai. Aišku viena, kad šią savaitę užbaigti šildymo sezono neplanuojama.

„Kitą savaitę prognozuojamas orų atvėsimas, todėl sprendimas dėl šildymo sezono pabaigos Kaune dar nepriimtas. Remiantis ankstesnių metų patirtimi, dėmesį kreipiame į ilgalaikes orų prognozes. Vienadieniai orų atšilimai įtakos sprendimui neturi“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

Šildymo kompensacijos

Pasidomėjome, kaip ekspertai vertina šį šildymo sezoną, gal jis buvo kuo išskirtinis?

Remiantis ankstesnių metų patirtimi, dėmesį kreipiame į ilgalaikes orų prognozes.

„Praėjusį šildymo sezoną susidūrėme su iššūkiu – išaugusiu asmenų, besikreipiančiųjų kompensacijų, skaičiumi. Šis šildymo sezonas šiek tiek kitoks. Įsigaliojus LR piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo nuostatoms ir pradėjus vertinti asmenų ar šeimos nuosavybės teise priklausantį turtą, prašančių paramos sumažėjo apie 30 proc.“, – nurodė Kauno miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Erika Kačiulienė.

Ji informavo, kad nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. iki 2024 m. kovo 31 d. pateikta daugiau kaip 20,5 tūkst. prašymų-paraiškų kompensacijai gauti. Tačiau ne visi, besikreipiantys dėl paramos, turėjo teisę į būsto šildymo išlaidų kompensacijas.

„Pasitaikė nemažai atvejų, kad nuosavybės teise turimo turto vertė viršijo nustatytą normatyvą, todėl asmenys prarado teisę į paramą. Mažesniam kompensacijų gavėjų skaičiui įtakos turėjo padidėjusios asmenų pajamos, sumažėjusi energijos ar kuro kaina, namų modernizavimas“, – pažymėjo E. Kačiulienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

pastebėjimas

ne visi sntechnikai, ne visi moka patys šildymą reguliuoti. O daugiabučiuose visada atsiranda tokių kurie geriau sėdės užsidarę langus, kad šiluma ir grynas oras į vidų neeitų ir rems valdžią savo mokesčiais

Pastebėjimas

Jai nesugebat savo namo šildymo sistemos susitvarkyt,tai kas kaltas-meras?Mūsų name šildymas neatjungtas,bet kai lauke sušilo,radiatoriai šalti ir buvo labai gerai,kai praeitą savaitę staigiai atšalo.Juk nežinia kaip bus toliau.Kažkam ,kuris prisimena tarybinius laikus,noriu priminti,kad tais laikais šildymą įjungdavo spalio 15 ir išjungdavo balandžio 15 nepriklausomai nuo lauko temperatūros,bet kokia buvo elektros kaina atsimenat !!!.Šaunuoliai Kauno valdžia,o nepatenkinti šildymu,patys atsijunkit savo namą,juk yra galimybė.

Anonimas

LESR Žmonių kvailumui renkant lanbergistaną ir valdžiagyvių godumui nėra ribų. Anoje sąjungoje tokių nesąmonių nebūdavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS