Užsitęsus koncesininko parinkimui, siūloma pratęsti Kauno ledo rūmų nuomos sutartį | kl.lt

UŽSITĘSUS KONCESININKO PARINKIMUI, SIŪLOMA PRATĘSTI KAUNO LEDO RŪMŲ NUOMOS SUTARTĮ

Užsitęsus koncesininko parinkimo procedūroms, Kauno savivaldybė ruošiasi metams pratęsti naujųjų Ledo rūmų nuomos sutartį.

Toks siūlymas antradienį teikiamas savivaldybės tarybai.

Viešą Ledo rūmų nuomos konkursą yra laimėjusi bendrovė „Kauno arena“, kuri valdo ir Nemuno saloje įsikūrusią „Žalgirio“ areną. Prieš metus atidarant rūmus buvo numatyta, jog sutartis galios iki šių metų birželio, kol koncesijos būdu bus paskirtas pastato valdytojas.

Vis dėlto dėl pasikeitusių energetinių kaštų, to kol kas padaryti nepavyko.

„Dėl geopolitinės situacijos ženkliai pasikeitus energetiniams kaštams, 2021 metų pabaigoje investiciniame projekte darytos prielaidos koncesininko paieškai ir atrankai neatitinka šių dienų situacijos, – BNS atsiųstame komentare teigė savivaldybės Centrinio viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjos pavaduotojas Antanas Mockus. – Todėl buvo nuspręsta perdaryti investicinį projektą. Tai užtruko, koncesininko paieškos procedūros galėtų būti vykdomos tik pagal pasikeitusias prielaidas, o iki to laiko pratęsiama nuomos sutartis, kadangi Ledo rūmus vis tiek kažkas turi valdyti“.

Tarybai teikiamame siūlyme numatyta, kad nuoma tęsiama dar metams, bet ne ilgiau nei įsigalios koncesijos sutartis. Už nuomą „Kauno arena“ savivaldybei kas mėnesį mokėtų 1111 eurų be Pridėtinės vertės mokesčio.

Kauno ledo rūmai – daugiafunkcis žiemos sporto kompleksas. Jame įrengta apie 800 vietų žiūrovams, dvi ledo aikštės, kurios galės būti pritaikytos įvairioms veikloms: akmenslydžio, ledo ritulio, dailiojo ar greitojo čiuožimo treniruotėms, rungtynėms, nacionaliniams ir tarptautiniams turnyrams.

Savivaldybė taip pat ieško koncesininko Kauno sporto halei bei Dariaus ir Girėno stadionui. Kaip BNS informavo savivaldybė, koncesininko konkursas antrą kartą paskelbtas balandį, šiuo metu tebevyksta jo procedūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

2

Kam tie cirkai del koncesininko, juk viskas seniai visiems aisku, viskas atitenka ir atiteks zalgiriui

Anonimas

gaila drobiazko bet lietuva daugiau nieko ir neturi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS