Vairuotojų aistros dėl trikojų nerimsta: taip elgtis yra žema | kl.lt

VAIRUOTOJŲ AISTROS DĖL TRIKOJŲ NERIMSTA: TAIP ELGTIS YRA ŽEMA

Dalį vairuotojų ir toliau pykdo mobilūs greičio matuokliai.  Portalas kauno.diena.lt sulaukė poros skaitytojų laiškų, kurie stebėjosi policijos darbu.

„Paaiškinkite man, paprastam vairuotojui, ar normalu yra slapstytis matuojant greitį? Ar grįžtam į sovietmetį? Neseniai teko girdėti, kad matuojant greitį trikojais, policija prisidengia šiukšlių konteineriais ir tai jau viršūnė. Pats policijos komisaras sakė, kad taip elgtis yra gėda ir menka. O slėpti trikojį už viešojo transporto stolelės paviljono yra normalu?“ – pasipiktinimo neslėpė skaitytojas Ovidijus.

Vyras atsiuntė nuotrauką, kurioje matyti, kad Elektrėnų gatvėje, važiuojant lik Pramonės prospekto, visai šalia viešojo transporto stotelės „Aksa“ paviljono pastatytas trikojis. Tiesa, kaip teigė pašnekovas, trikojo beveik nematyti, nes matuoklis tarsi susiliejo su paviljonu.

Skaitytojo Ovidijaus nuotr.

„Mano nuomone, taip elgtis yra žema ir negarbinga! Slėptis viešojo transporto stotelėse? Gėda! Matėme, kad trikojai buvo slepiami už šiukšlių konteinerių Šiaurės prospekte, tai dabar jau slepia stotelėse!“ – savo nuomonę dėstė skaitytojas.

„Facebook“ nuotr.

Kitas skaitytojas Laurynas taip pat neslėpė emocijų dėl vietų, kuriose statomi trikojai. Praėjusią savaitę vyras važiavo Savanorių pr. ir ties viaduku į Karmėlavą buvo nufotografuotas tuomet, kai važiavo pagreitėjimo juosta. Vyras tikino, kad trikojis buvo pastatytas visai šalia greitėjimo juostos, o už 100 metrų pastatytas ženklas „70“.

„Kai iš greitėjimo juostos bandžiau įsilieti į automobilių srautą, mano automobilį nufotografavo trikojis. Spidometras rodė, kad važiavau 62 km/val. greičiu. Pasijaučiau apgautas: policija kartoja, kad nori užtikrinti eismo saugumą, bet tokie atvejai sudaro įspūdį, kad norima tik finansiškai pasipelnyti“, – pasakojo skaitytojas.

Policijos atstovai šiuos skaitytojų skundus komentavo abstrakčiai. „Policijos pareigūnai mobilius greičio matuoklius įprastai naudoja avaringuose kelių ruožuose, ten kur įvyksta eismo įvykiai, kurių metu sužalojami žmonės. Be to, pasirenkant darbo vietas policijos pareigūnai atsižvelgia ir į savivaldos išsakomus pastebėjimus. Taip pat dažnai sulaukiama gyventojų nusiskundimų dėl nesaugiai manevruojančių ir stipriai greitį viršijančių vairuotojų jų gyvenamosiose teritorijose, tad į pilietiškų gyventojų informaciją yra nuolat atsižvelgiama“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė.

Matėme, kad trikojai buvo slepiami už šiukšlių konteinerių Šiaurės prospekte, tai dabar jau slepia stotelėse!

Kai kuriuose kituose miestuose policija paviešina vietas, kur galima tikėtis arba kur pastatyti trikojai. Paklausus, ar Kaune artimiausiu metu nežadama viešinti vietų, kur stovės trikojai, policijos atstovė teigė, kad permainų bus.

„Artimiausiu metu bus paskelbtas Kauno apskrities policijos aptarnaujamos teritorijos avaringiausių vietų sąrašas“, – sakė J. Kazragytė.

Daugelio eismo įvykio priežasčių yra greičio viršijimas, tad policijos atstovai primena vairuotojams laikytis Kelių eismo taisyklių, būti atidiems ir kantriems kelyje, jog nei viena kelionė nevirstų skaudžia nelaime ir visi saugiai pasiektų savo kelionės tikslą.

Gairės: trikojai, greičio matuokliai, mobilūs greičio matuokliai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (170)

Labiausiai

kelią panieką tai pastovus policijos viršininkėlių melas, bet ko norėti jei ir Karbauskis toks ir Skvernelis toks. O tikslas visada vienas - pinigai.

Musorui

šiukšlių dėžėje ir vieta.

o

virsyti greiti ir vazineti,kaip debilams ne zema,koks cia kausas nesamones rasineja,gerai daro,kad stengesi buti nematomais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS