Vilniaus gatvėje tęsiasi darbai: pėstiesiems bus patogiau vaikščioti | kl.lt

VILNIAUS GATVĖJE TĘSIASI DARBAI: PĖSTIESIEMS BUS PATOGIAU VAIKŠČIOTI

Pagrindinėje Senamiesčio pėsčiųjų gatvėje atnaujinti tvarkymo darbai – klojami šaligatviai, tad pėstiesiems bus patogiau vaikštinėti.

Vilniaus gatvėje po kelių mėnesių pertraukos vėl sutinkami darbininkai. Miestiečiai užfiksavo, kaip darbininkai kloja dangą. 

„Klojami šviesūs šaligatviai. Bus tikrai patogiau vaikščioti“, – pranešė vietos gyventojas.

„Kauno diena“ pasidomėjo, kokie darbai šiuo metu atliekami Vilniaus gatvėje. Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino, kad dabar dalyje gatvės klojama nauja danga.

Skaitytojo nuotr.

„Vilniaus gatvėje klojami borteliai ir granito šaligatviai. Kai tik leis oro sąlygos, rangovai atkarpoje nuo Rotušės aikštės iki V. Kuzmos gatvės įrengs pavyzdinį pagrindinio pėsčiųjų tako ruožą. Tarp šaligatvio ir nulyginto autentiško akmens ruožo įsiterps bortelis bei lietaus nubėgimo latakas iš nelyginto akmens – būtent tokio, kokiu anksčiau buvo grįsta visa gatvė“, – komentavo specialistas.

Klojami šviesūs šaligatviai. Bus tikrai patogiau vaikščioti.

Primename, kad miestas ketino nulyginti visus grindinio akmenis ir juos lygiai sudėlioti, kad visiems būtų patogu vaikščioti, tačiau tokie planai nepatiko Kultūros paveldo departamentui. Paveldosaugininkai aiškino, kad nugludinus akmenis, jie praras vertingąsias savybes. Dėl to senojo grindinio darbai buvo pristabdyti.

Tikimasi, kad dabar pateiktas kompromisas, kuomet gludinama tik dalis grindinio, tiks paveldosaugininkams ir šie leis atnaujinti darbus pilna apimtimi.

„Pavyzdinė atkarpa bus pristatyta Kultūros paveldo departamento (KPD) ir visuomenės vertinimui. Norime, kad naujai įrengtas ruožas atlieptų tiek KPD, tiek ir visų miesto gyventojų lūkesčius“, – pažymėjo A.Pakalniškis.

Visus darbus miestas planuoja užbaigti dar šią vasarą.

GALERIJA

  • Vilniaus gatvėje tęsiasi darbai: pėstiesiems bus patogiau vaikščioti
  • Vilniaus gatvėje tęsiasi darbai: pėstiesiems bus patogiau vaikščioti
  • Vilniaus gatvėje tęsiasi darbai: pėstiesiems bus patogiau vaikščioti
  • Vilniaus gatvėje tęsiasi darbai: pėstiesiems bus patogiau vaikščioti
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

manantys

bus pilka pilkuma ?

šitai apgailėtinai viči šeimynėlei

galiu tik patarti, " negludinkite" savo gobšumo , neišmanymo. Jeigu tikrai nebenorite , nebegalite arba net nebemokate sukloti originalių tašytų akmenų , tai juos užasfaltuoKite, prieš tai užpylę smėliu ar smulkia skalda. ATEIS PROTINGESNI, DORESNI , atidengs tuos akmenis ir sugebės sukloti taip kaip priklauso Senamiestyje pagal paveldosaugos įstatymą. TIK NESUGADINKITE NEPATAISOMAI IR NEIŠVOKITE :(

Trinkomis kloja senamiestį?

Tokios trinkelės tinkamos Šilainių, Dainavos r. ir t.t., o ne senamiesty.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS