Vokietijos ir Lietuvos kontrastai: ledai – tie patys, bet kainos – įspūdingai skirtingos | kl.lt

VOKIETIJOS IR LIETUVOS KONTRASTAI: LEDAI – TIE PATYS, BET KAINOS – ĮSPŪDINGAI SKIRTINGOS

Vokietijoje dirbanti kaunietė, neseniai apsilankiusi prekybos centre Lietuvoje labai nustebo, pamačiusi mėgstamų vokiškų ledų kainą.

„Negalėjau patikėti, kad gali būti toks to paties produkto kainos skirtumas. Tikslinausi: gal kainų korteles sumaišė, gal dar ką nors pripainiojo. Kad būčiau tikresnė, dar paprašiau, kad pažįstami Vokietijos prekybos centre nufotografuotų tuos ledus su tenykštėmis kainomis“, – pasakojo kainų nustebinta pašnekovė, dirbanti pietvakarinėje Vokietijos dalyje esančiame Konstanco mieste.

Lietuvoje ji lankėsi prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ esančioje „Rimi“ parduotuvėje.

Iš nuotraukų matyti, kad vokiškų ledų „Movenpick“ 900 ml pakuotės kaina „Rimi“ prekybos centre – 7,99 euro, o prekybos centre Vokietijoje – 3,99 euro, akcijos metu – 1,77 euro.

Negalėjau patikėti, kad gali būti toks to paties produkto kainos skirtumas.

„Nesu ekonomistė, bet sunku suprasti, kaip šitaip gali skirtis kainos. Dar būtų įmanoma suvokti, jei tokią kainą pamatytum kokiame nors Liuksemburge, kurio gyventojai gauna neįtikimai didelius atlyginimus ir pensijas“, – stebėjosi pašnekovė.

„Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės komentaras:

„Prekių kainai įtaką daro daugelis skirtingų veiksnių – rinkos dydis ir jos situacija, prekės paklausa ir kiti panašūs veiksniai. Be to, jūsų minimu atveju vokiški ledai parduodami vietinėje rinkoje, tad jau žymiai sumažėja logistikos išlaidos. Mūsų tikslas – atliepti pirkėjų poreikius apsipirkti pigiai ir mūsų parduotuvių lentynose ar internete rasti patrauklias kainas. Šiuo metu pirkėjai išties gali įsigyti kokybiškų ledų, kurių 1 l kaina prasideda nuo vos kiek daugiau nei 1 euras.“

GALERIJA

  • Vokietijos ir Lietuvos kontrastai: ledai – tie patys, bet kainos – įspūdingai skirtingos
  • Vokietijos ir Lietuvos kontrastai: ledai – tie patys, bet kainos – įspūdingai skirtingos
  • Vokietijos ir Lietuvos kontrastai: ledai – tie patys, bet kainos – įspūdingai skirtingos
Skaitytojos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (125)

labai viskas paprasta

labai viskas paprasta: minusuojam : lentynos mokestis. barkodo mokestis, apyvartos mokestis.prekes ivedimo mokestis. po situ nesamoniu einame i normalius verslo sntykius ir turime apie 21-25% marzą. maxima, iki, rimi, norfa_ ka jus? a?

Once

Putoja, putoja čia visi o kai reikia už save pastovėti, tai iki mitingo ne nuvažiuojat. Matai jiems gėda su prasčiokais mitinguoti, nes anie nemadingai apsirengę ir iš burnos smirda.

M

Na,taip maza šalis,kainos didziausios,žmonių nedaug turime,bet kaip esame smaugiami,algos ir pensijos maziausios,mokame daugiausiai,nes valdzia,prekybininkai plėšia kiek nori.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS