I. Strazdauskaitės žudikams artėja lemtinga diena: išgirs siūlomas bausmes | kl.lt

I. STRAZDAUSKAITĖS ŽUDIKAMS ARTĖJA LEMTINGA DIENA: IŠGIRS SIŪLOMAS BAUSMES

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį baigė įrodymų tyrimą didelio atgarsio sulaukusioje Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

„Šiandien įrodymų tyrimas buvo baigtas“, – BNS informavo teismo atstovė spaudai Milda Bučnytė.

Baigus įrodymų tyrimą, kitame posėdyje bus sakomos baigiamosios kalbos, kuriose prokuroras ir gynėjai pasisakys dėl bausmių. Jos numatytos gruodžio 2 dienos popietę.

Ši byla nagrinėjama neviešuose teismo posėdžiuose.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas šioje byloje kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Ievos Strazdauskaitės žudikų teismas

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pasak prokuroro, kaltinamieji neneigia dalyvavę nusikaltime, tačiau jų parodymai apie atliktą vaidmenį kinta.

I. Strazdauskaitė 2017 metų kovą išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone.

Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai sumušta kastuvu.

Įtariama, kad nusikaltimo motyvu tapo prabangus merginos automobilis. Į organizuotą grupę susibūrę kaltinamieji, bylos duomenimis, inscenizavo eismo įvykį, o I. Strazdauskaitei išlipus iš automobilio, ją pagrobė.

Šiandien įrodymų tyrimas buvo baigtas.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą.

Pusbroliams Bieliauskams bei T. Zagurskui taip pat pateikti kaltinimai, kad pagrobė didelės vertės svetimą turtą – daugiau nei 32 tūkst. eurų kainuojantį automobilį ir asmeninius dviejų nukentėjusiųjų Latvijos piliečių daiktus bei pinigus.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Anonimas

Ar ta nužudytoji tikrai buvo tokia šventoji? Abejoju, ar mes viską žinome.

Asta

Įdomu,ar Romai apsvarstė jos etikos komisijoje

Ona

Turi suputi kaleime
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS