Kaunietę šokiravo vaizdas prekybos centre: apsaugininkai grindiniu vilko pusnuogį vyrą | kl.lt

KAUNIETĘ ŠOKIRAVO VAIZDAS PREKYBOS CENTRE: APSAUGININKAI GRINDINIU VILKO PUSNUOGĮ VYRĄ

Šeštadienio popietę kaunietė Asta pasakojo tapusi šokiruojančio įvykio liudininke. Prekybos centro „Mega“ grindiniu apsaugininkai link išėjimo vilko pusnuogį vyrą.

Moteris su portalo kauno.diena.lt žurnalistais pasidalijo tai paliudijantį vaizdo įrašą. Iš pradžių du, o vėliau tik vienas apsaugininkas vyrą vilko link minėto prekybos centro išėjimo durų tol, kol jam kone visai nusimovė kelnės.

Vykstant veiksmui vaizdo įraše girdėti viduje buvusių lankytojų klausimai: kam jūs jį spardote? Kam jūs jį išrengėte? Aprenkite žmogų, ką jūs darote?! Tuomet iš vieno apsaugininko lūpų pasigirdo, kad esą grindiniu vilktas žmogus – asocialus. Tačiau įvykio liudininkus toks pasakymas tik dar labiau įsiutino. Na, ir kas, jei ir asocialus – jis toks pats žmogus – įsiaudrinę šaukė žmonės, ragindami kuo skubiau vyrą aprengti ir užsiminė kviesiantys pareigūnus.

Apsaugininkai elgėsi taip, kaip, mano nuomone, elgtis neturėtų – truputį patempia, truputį įspiria, kur pavyksta.

Kaip pasakojo kaunietė Asta, įvykį ji nufilmavo gruodžio 11 dieną apie 14 val., o praėjus kelioms minutėms jau skambino Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefono numeriu ir pranešė apie incidentą. „Visko nemačiau, mačiau tik faktą, kad tą žmogų velka. Pradėjau filmuoti tik tada, kai jis buvo beveik nuvilktas prie išėjimo. Iš pradžių nė nesupratau, kas vyksta – aplinkui triukšmas, chaosas. Apsaugininkai elgėsi taip, kaip, mano nuomone, elgtis neturėtų – truputį patempia, truputį įspiria, kur pavyksta. Betempiant žmogui tiesiog nuplešiamas gobtuvas. Aišku, nebuvo jokio kraujo, bet vaizdas toks, kad – pusamžio vyriškio visas užpakalis buvo nuogas. Apsaugininkai aiškino, kad tas žmogus kažką užpuolė, bet šito aš nemačiau“, – atviravo pilietiška moteris.

Pareigūnų ji teigė atvykstant laukusi daugiau nei pusvalandį. Iki tol apsaugininkai stovėjo prie „Megos“ išėjimo, o vyriškis, kurį jie vilko, irgi buvo lauke. „Parodžiau policininkei vaizdo įrašą, bet jie pasakė, kad iš manęs jo neims – nieko nedarys. Jei aš kažko noriu, galiu rašyti pranešimą per e.policiją. Tai man ir liko neaišku, ko aš ten tą pusvalandį laukiau... Išvažiavau. Kas vyko toliau, negaliu pasakyti“, – pasakojo Asta.

Skaitytojos nuotr.

Gruodžio 11 dienos vakarą portalo žurnalistams susisiekus su Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisaraiato (VPK) budinčiu darbuotoju, jis pateikė daugiau informacijos apie pastarąjį incidentą.

Apsaugos darbuotojų veiksmais besipiktinusios praeivės panešimas apie tai, kad prekybos centro viduje, prie įėjimo, apsaugos darbuotojas laiko prie žemės prispaudęs pusnuogį asmenį, užlauštomis rankomis, buvo gautas šeštadienį, 14.16 val. Ji teigė, kad įvykis yra nufilmuotas ir pažadėjo, kad pateiks turimą vaizdo medžiagą per e.policiją.

Į įvykio vietą kartu su pareigūnais atvyko ir medikai, tačiau apžiūrėję vyriškį, jie nustatė, kad šiam pagalbos nereikia – asmuo yra padauginęs alkoholio. Neblaiviam vyriškiui, kuriam nustatytas 2,39 prom. girtumas, buvo surašytas protokolas pagal administacinių nusižengimų kodekso 484 straipsnio 1 dalį (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba neblaivaus asmens pasirodymas viešosiose vietose, – aut. past.).

Žurnalistams susisiekus su prekybos centro „Mega“ atstove Ieva Goštautaite-Gedute ir nupasakojus įvykį, ši sakė, kad jos turima versija skiriasi. „Apsaugos darbuotojų esu informuota apie neblaivų lankytoją, kuris galimai vartojo alkoholį „Megos“ kavinėse. Itin neblaivus lankytojas elgėsi ne pagal taisykles – kabinėjosi prie kitų lankytojų. Jis buvo pakankamai agresyvus, kiek žinau, apsaugos darbuotojui besigrumiant su lankytoju, jis buvo išvestas iš prekybos centro. Tačiau, kad vyras būtų išrengtas, tokios informacijos neturime“, – teigė I. Goštautaitė-Gedutė ir sakė, kad platesnį komentarą apie situaciją galės pateikti darbo dieną.

Kaunietės užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kad veiksme dalyvavo „Ekskomisarų biuro“ apsaugininkai. Norėdami gauti jų komentarą, portalo kauno.diena.lt žurnalistai teiravosi bendrovės atstovų, tačiau jie paprašė pateikti klausimus apie situaciją raštu. Gavę jų komentarą, publikaciją papildysime.

 

 

Gairės: Mega, pusnuogis vyras, įvykis Megoje, apsaugininkai, vilko vyrą, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (125)

saunu

Didziule pagarba Apsaugos vyram

X

A ten tos "staigiai ......" nenorėtu to smirdžiaus PAČIOS pasiimti ? Jo .... Kaunas pilnas kudakuojančių "staigiai ......"

norejo

isprievartaut tempe i kabineta taip galvoja jadze
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS